Suolapähkinäkaramellit – Joulukalenteri luukku 3
Kuten edellisinäkin vuosina, on tänä vuonnakin joulukalenterissa paljon makeisreseptejä! Makeisia ja muita pieniä herkkuja on ihana valmistaa lahjaksi ja tottakai omaankin joulupöytään. Joulukalenterin ensimmäinen makeisresepti on nämä herkulliset suolapähkinäkaramellit. Pehmeän sitkeä toffee suolaisilla pähkinöillä on ihana herkku ja maistuu varmasti monelle. Pienellä lisävaivalla (dippaamalla karamellit suklaaseen), saat snickers-tyyppisen herkun näistä. Itse tykkäsimme näistä tosin ilman suklaata!
Mikäli olet allerginen tai et pidä maapähkinöistä, toimii tämä resepti muillakin pähkinöillä! Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan reseptiä kevyesti suolatuista ja paahdetuista pähkinöistä parhaimman makuelämyksen luomiseksi! Toki karamellien pinnalle voi itsekin lisätä vaikkapa ripauksen sormisuolaa. Jos kaipaat lisää makeisreseptejä, kurkkaa tästä. Muista osallistua myös instagramissamme arvontaan, se on auki sunnuntaihin saakka!
Lisää leivonnailoa? Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Suolapähkinäkaramellit
Ainekset (25 annosta)
- 2½ dl
- kuohukermaa
- 1 dl
- maitoa
- 2½ dl
- glukoosisiirappia
- 3½ dl
- erikoishienoa sokeria
- 2 tl
- vaniljasokeria (tai 1 tl vaniljatahnaa)
- 3 dl
- suolapähkinöitä
Tee näin:
- Mittaa kerma, maito, sokeri, glukoosisiirappi ja sokeri isoon, paksupohjaiseen kattilaan ja laita liedelle lämpenemään hiljaiselle. Voitele ainesten sulaessa n. 20×20 vuoka voilla ja vuoraa se leivinpaperilla.
- Kun kaikki ainekset ovat sulaneet, nosta lämpötilaa (sudi kattilan reunoja vedellä vähän, jotta seos ei kiteydy) ja anna seoksen kuplia kunnes se saavuttaa 115 asteen lämpötilan. Nosta seos sitten sivuun ja sekoita joukkoon vanilja sekä suolapähkinät nopeasti sekoittaen.
- Kaada valmis seos vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään puolen tunnin ajan, nosta sitten jääkaappiin 2-3 tunniksi.
- Anna olla huoneenlämmössä hetki ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiin paloihin. Pakkaa kauniisti ja anna lahjaksi!
Karamellit säilyy ilmatiivissä purkissa viileässä 2-3 viikkoa. Jääkaappi on hyvä paikka makeisille, mutta ennen herkuttelua kannattaa pitää hetki makeisia huoneenlämmössä!