Suklaa-piparikuppikakut
Muutama luukku tämän vuoden kalenteria vielä jäljellä, ja tämän päivän luukusta löytyy nämä herkulliset suklaa-piparikuppikakut. Näissä kuppikakuissa on pehmeä piparimausteella maustettu suklaapohja ja päällä kuohkea suklaakreemi. Pinnalle murustimme karkkikeppejä, mutta mikä tahansa muukin koristelu kävisi. Jos kaipaat reseptiä tavallisiin piparimuffinsseihin, katso tämä resepti.
Nämä oli kyllä hyviä. Näihin sopisi toisenlainenkin kuorrute ja myös näiden helppo suklaakreemi toimisi monessa muussa reseptissä (myös kakuissa isompana satsina). Meillä on tänään edessä vielä viimeisten joulumakeisten keittelyä ja sitten alkaakin jouluviikon laatikoiden teko lähentyä. Jotain talviväsymyksestä kertoo se, että meinasin kirjoittaa nämä kuppikakut blogiin nimellä suklaa-kuparikuppikakut… Tule jo joulu ja ensi vuosi! En kestä itseäni! 😀
Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna
Suklaa-piparikuppikakut
Ainekset (12 annosta)
- 150 g
- voita (pehmeänä)
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- 2
- kananmunaa (huoneenlämpöisenä)
- 1 dl
- maitoa
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- tummaa kaakaojauhetta
- 1½ tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 2 tl
- piparimaustetta
- (+ ½dl tummaa suklaata rouhittuna)
- Suklaakuorrute
- 150 g
- voita (pehmeänä)
- 3 dl
- tomusokeria
- 100 g
- tummaa suklaata (sulatettuna)
Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, valmistele muffinivuoat muffinipeltiin (12 isoa, 24-30 pientä).
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
3. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
4. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa. Voit lisätä vielä vähän suklaarouhetta jos haluat.
5. Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli). Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna valmiiden muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista.
6. Valmista kuorrute vaahdottamalla voi kuohkeaksi, lisää sen joukkoon tomusokeri koko aika vatkaten ja lisää viimeisenä joukkoon sula suklaa. Vatkaa sileäksi. Jos kuorrute on liian löysää tässä vaiheessa, pidä hetki kylmässä. Kaavi sitten pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele.
Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan. Jos kuorrutat kuppikakut, säilytä niitä rasiassa jääkaapissa.