Sokerimassajoulukoristeet – Joulukalenteri luukku 11

sokerimassajoulukoristeet

sokerimassajoulukoristeet

Olette tykänneet kovasti meidän koristeluun liittyvistä vinkeistä ja nyt ajattelimme jakaa todella helpon sellaisen. Sokerimassasta kaulittavat sokerimassajoulukoristeet on NIIN helppoja ja nopeita tehdä, että useana vuonna on tullut tehtyä näitä perinteisten soodakoristeiden sijasta. Kun koristeet ovat kuivia, voi niihin maalata tai piirtää, ja tottakai itse massaa voi värjätä haluamallaan sävyllä.

Simppelit koristeet valmistuvat ostamalla paketin massaa kaupasta, kaulimalla ja käyttämällä haluamiasi muotteja. Itse kuivasimme massaa kaksi päivää ja sitten ripustimme pienen kuusemme oksille. Kuivatusaika tosin riippuu vähän merkistä ja massan laadusta (tästä lisää alempana).

sokerimassajoulukoristeet

NÄIN TEET SOKERIMASSAKORISTEITA:

  1. Kaulitse kevyesti tomusokerilla tomutetulla pöydällä haluamasi sokerimassa (käytämme itse isommista marketeista löytyvää valkoista kaulintamassaa) kaulimella ohueksi, kuten pipareita tehdessä. Voit käyttää myös kuviokaulinta tai kuviollisia laseja/lautasia.
  2. Leikkaa haluamaasi muotoon pipari-ja koristemuotteja hyödyntäen. Älä unohda tehdä reikää nauhalla.
  3. Laita kuivaan paikkaan huoneenlämpöön kuivumaan päiväksi tai kahdeksi. Kun koristeet ovat kuivuneet, voit maalata tai piirtää niihin (joko ihan tavallisilla tai elintarviketusseilla/maaleilla) ja sitten pujottaa sopivan langan.

HUOM! Eri merkkiset massat kuivuu eri tahtiin. Kaupan massoista oma suosikkimme on kaulintamassa. Myös leivontatarvikeliikkeistä saatavat (esim.funcakes) kuivuu nopeasti. Kuivumista voi edesauttaa vaikkapa cmc jauheella. Mitä paksummaksi kaulit koristeet, sitä kauemmin niillä kestää kuivua. 

* * *

Sellaisia joulujuttuja tänään! Huomenna luvassa jälleen toivottua makeisreseptiä. Tällä kertaa todella helppotekoista sellaista, eli kannattaa pysytellä kuulolla. Seuraa lisää meidän jouluvalmisteluja instagramissa @drjinna.

ruoka leivonnaiset koristelu joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *