Skumppa-kuppikakut
Vuoden viimeisiä päiviä viedään ja vuoden vaihtumisen kunniaksi juhlistamme blogissa kulunutta vuotta skumppa-kuppikakut ilmassa! Ihanat kuohuviinin (tai äveriäille samppanjan) makuiset, pehmoiset kuppikakut yhdistetään herkullisen kuohkeaan ermine-kuorrutteeseen joka on pursotettu pinnalle juhlakuplien malliin! Voiko parempaa olla? Kurkkaa myös Sweet Food O’Mine Sarin luoma upea coctail, missä myöskin maistuu vuodenvaihteen kuplivat! Nämä olikin meidän tämän vuoden viimeiset yhteinet resepti toteutukset, mutta leivottavien ja drinksujen yhteiselo jatkuu myös ensi vuonna! Jee! <3
Julkaisimme aiemmin tänään ihanan ermine-kuorrutteen reseptin blogissa. Mutta jos hieman haastavampi kuorrute epäilyttää, voi skumppakuppikset kuorruttaa ihan perinteisellä voikreemillä tai valkosuklaakreemillä. Oikeastaan näihin sopii melkein mikä tahansa kuorrute. Tummaa suklaata en ehkä näihin yhdistäisi, sillä se saattaa viedä skumpalta huomion vahvalla maullaan. Ja tässähän on nimenomaan kupliva pääosassa! 😛
Skumppa-kuppikakut on aika herkkua. Näihin uppoaa hyvin se vähän kaapissa väljähtänyt skumppa, vaikkakin parhaan koostumuksen ja maun saat “tuoreesta” tavarasta! Kokonaan holittomat versiot voit toteuttaa alkoholittomalla skumpalla tai vaikkapa Pommacilla. Kuohujuoma reseptissä on aika lailla vapaaehtoinen, joten onnistuu nämä ihan maitoonkin tehtynä.
Isot kiitokset teille kaikille kuluneesta vuodesta. Vuosi ollut herkkureseptejä täynnä ja on ollut ihana leipoa kaikkea hyvää blogiin teille. Yllättäneekö ketään, että tänäkin vuonna sitruunareseptit olivat suosikkeja? Ja niiden ystäville on luvassa hyviä uutisia, sitruuna palaa blogiin myös ensi vuonna. Ehkä nopeammin kuin arvaattekaan! <3
Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna
Skumppa-kuppikakut
Ainekset (12 annosta)
- 140 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- 2
- kananmunaa
- 1 dl
- kuohuviiniä
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- 1½ tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- vaniljasokeria
- (Jos haluat, 2 dl tuoreita vadelmia)
- + Ermine-kuorrutetta pinnalle
Tee näin:
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
- Lisää edellisten joukkoon huoneenlämpöinen kuohuviini, tässä vaiheessa taikina on todella löysää. Mikäli lisäät kuohuviinin viileänä, taikina voi vähän juoksettua. Se kuitenkin korjaantuu heti jauhoja lisäämällä.
- Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa. (Jos haluat lisätä marjoja, kääntele ne joukkoon tässä vaiheessa.)
- Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli) muffinipellille tai PAKSUIHIN muffinivuokiin.
- Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.
- Valmista Ermine-kuorrute TÄLLÄ ohjeella. Kuorruta valmiit, jäähtyneet kuppikakut pursottamalla pyöreällä tyllalla pinnalle “kuplia”. Koristele syötävillä helmillä.
VINKKI! Lisämakua skumppa-kuppiksiin? Lisää taikinaan pari desiä tuoreita vadelmia tai punaviinimarjoja.
Wau miten kauniit! Näillä onkin hienoa juhlistaa kulunutta ja alkavaa vuotta! Kiitos kuluneesta vuodesta, on ollut hauska ideoida yhdessä! Ja tästä jatketaan, kalenterit synkattuna 😉
Kysynpähän vaan että mitkä kalenterit 😀 <3
Kiitos tästä(kin) vuodesta! Ensi vuodelle toiveena sitruunan rinnalle minttusuklaisia juttua. 😍
http://moumou.fi
Pidetään ehdottomasti mielessä! Minttusuklaata Iinalle! <3