Sitruunaruudut mansikkakuorrutteella

Me olemme nauttineet tänä keväänä kaikesta sitruunaisesta ja tällä kertaa teimme supersitruunaisia sitruunaruutuja mansikkakuorrutteella. Nämä ruudut on kuin vaaleita, voimakkaan sitruunaisia ”brownieita”. Eli siis oikein meheviä ja kosteita herkkuja. Halusimme tehdä sitruunaruutujen päälle kauniin vaaleanpunaisen kuorrutteen ja päädyimme kreemiin, mihin laitoimme tuoretta mansikkaa!

Varoituksen sana, jos et pidä makeasta, tämä resepti ei ole sinulle! Vaikkakin sitruuna ja mansikka ovat raikkaita, on tämä resepti makea! Itse teimme kuorrutetta vähän liikaa (kuten kuvien paksusta kerroksesta näkee!), mutta tähän reseptiin muokkasimme oikean määrän sitä. Jos haluat mansikkakreemin sijasta raikkaamman kuorrutteen, suosittelemme porkkanakakkumme tuorejuustokuorrutetta puolitettuna reseptinä, löydät kuorrutteen täältä!

Sitruunaruudut mansikkakuorrutteella

Ainekset (12 annosta)

2½ dl
vehnäjauhoja
2½ dl
hienoa sokeria
175 g
voita (huoneenlämpöisenä)
3
kananmunaa
2
keskikokoista sitruunaa, mehu + kuoriraaste
50 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa n. 22x22cm neliövuoka (brownievuoka) leivinpaperilla. Voit voidella vuoan voilla tai öljyllä ensin, jotta leivinpaperi tarttuu.
  2.  Mittaa isoon kulhoon vehnäjauhot, sokeri ja voi. Vatkaa ne huolella sekaisin.
  3. Lisää sitten joukkoon kananmunat, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Sekoita taikinaa, kunnes se on sileä ja kuohkea.
  4. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla, 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Sitruunaruudut ovat kypsiä, kun kokeilet niitä hammastikulla ja tikkuun ei jää taikinaa. Nosta pöydälle jäähtymään 10 minuutin ajaksi ja irrota sitten vuoasta. Anna jäähtyä kokonaan ja tee sillä aikaa kuorrute.

HUOM! Sitruunaruutujen kuuluu olla mehukkaita, joten jos ne leikatessa näyttää kosteilta, kuuluu se asiaan.

Mansikkakuorrute

Ainekset

85 g
huoneenlämpöistä voita
3½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
pakastekuivattua mansikkaa jauheena tai rouheena
2 tl
tuoretta mansikkasosetta
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Mittaa isoon kulhoon huoneenlämpöinen voi ja vatkaa sitä parin minuutin ajan. Lisää sitten tomusokeri muutamassa erässä (muuten se pöllyää!) ja vatkaa huolella sekaisin, kunnes seos on kuohkea.
  2. Lisää kuorrutteen joukkoon vaniljasokeri, mansikkajauho (tai rouhe) ja tuore mansikkasose (tätä varten voit muussata pari tuoretta mansikkaa haarukalla). Vatkaa kunnes kaikki on huolella sekaisin.
  3. Levitä jäähtyneiden sitruunaruutujen päälle tasaisesti. Koristele haluamallasi tavalla ja leikkaa terävällä veitsellä 12 palaan.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *