Sitrussokeri

sitrussokeri

Koska sitrushedelmien sesonki on parhaimmillaan, me aiomme ottaa sesongista kaiken irti! Tällä kertaa maustoimme sokeria greipillä, mutta samalla tyylillä syntyy aromaattinen sitrussokeri muistakin sitrushedelmistä. Sokeri on helppo ja nopea valmistaa, ja sillä on helppo maustaa kakut, keksit tai vaikkapa kupponen teetä. Myöhemmin tällä viikolla blogiin tulee resepti, missä hyödynnämme tätä sitrussokeria.

sitruunasokeri

Tosiaan meidän sokerissamme oli makuna greippi, mutta kuvitelkaa miten ihanan makuista tulisi limestä tai vaikkapa veriappelsiinista! Mitä happamampaa sitrushedelmää käytät, sen vähemmän kuorta kannattaa laittaa maustamaan. Voit maistaa sokeria ja lisätä oman makusi mukaan lisää kuorta tai sokerin ollessa liian hapanta, lisää sokeria. Sitrussokeri sopisi esimerkiksi näihin sitruunaisiin murokekseihin tai mitä tahansa muuta sitruunaista leivottavaa.

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Sitrussokeri

Ainekset

3 dl
hienoa sokeria
1
sitruuna, greippi, appelsiini
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Mittaa hieno sokeri blenderiin tai monitoimikoneeseen.
  2. Kuori haluamastasi sitrushedelmästä (limejä tai klementiinejä suosittelemme vähintään kaksi) kuorta, välttäen kuoren alla olevaa valkoista osaa. Jos paljon valkoista osaa joutuu sokeriin, tulee sokerista helposti kitkerää.
  3. Blendaa kuorta ja sokereita, kunnes kuori on pientä “murua”. Älä kuitenkaan blendaa liian kauaa, tai sokerista tulee liian tomumaista. Halutessasi voit siivilöidä isoimmat palat kuorta pois.
  4. Pakkaa sokeri pussiin ja säilytä viileässä.

Sokeri säilyy hyvänä reilun viikon.

ruoka hedelmat leivonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *