Ruohokeksit

Viime viikolla teimme suloisia pääsiäiskeksejä missä oli seassa pastellisia suklaamunia. Tällä kertaa suklaamunat pääsivät ruohon pinnalle notkottelemaan suloisissa, pääsiäiseen sopivissa ruohokekseissä! Teimme kahtia versioita; pääsiäismunat ruohon pinnalla ja toisissa keksipuput sekä pääsiäismunat ruoholla! Suloisia eikö? Jos teiltä löytyy ruohotylla, niin suosittelemme käyttämään sitä näihin! Meidän omamme on ottanut ja hukannut itsensä 😀

Emme itse erityisemmin juhli pääsiäistä, mutta pääsiäisen leivonta on meidän mielestämme ihanaa! Kaikki pastellisävyt, puput ja tiput on ihan parhautta ja siksi blogiinkin päätyy aina niin iso määrä näitä herkkuja! Lisää pääsiäisherkkuja ja niiden tekemistä voit seurata instassamme @drjinna!

Aurikoista torstaita sinne ruudun toiselle puolen!

Ruohokeksit

Ainekset

175 g
pehmeää voita
2½ dl
hienoa sokeria
1
kananmuna
1 tl
vaniljasokeria
3½ dl
erikoisvehnäjauhoja
1½ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
Vaniljakreemi
200 g
huoneenlämpöistä voita
5 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
maitoa tai kermaa
+ vihreä elintarvikeväri
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

1. Mittaa yleiskoneeseen (tai kulho + sähkövatkain) voi ja sokeri. Vaahdota niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita huolellisesti.
2. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset ja sekoita ne huolellisesti.
3. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa taikinaan. Vatkaa vain pikaisesti sekaisin, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
4. Jaa taikina kahtia ja muodosta siitä kaksi palloa. Kauli taikinapallot n.3-4mm paksuisiksi levyiksi leivinpaperin päällä. Laita valmiiksi kaulitun levyn päälle vielä toinen leivinpaperi ja laita taikinat jääkaappiin noin tunniksiVoit antaa taikinan viiletä jääkaapissa myös seuraavaan päivään.
5. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinalevyistä haluamasi muotoisia keksejä ja siirrä ne pellille. (voit käyttää samaa leivinpaperia). Muodosta jäljelle jääneestä taikinasta uusi pallo ja kaulitse uudelleen. Jos taikina ehtii pehmetä huoneenlämmössä pehmeäksi, laita se uudelleen jääkaappiin.
6. Paista uunissa n.10 minuutin ajan. Keksit ovat uunista tullessaan vielä pehmeitä, mutta jäähtyessään ne kovettuvat sopiviksi.

7. Valmista ruohoa varten vaniljakreemi vaahdottamalla yhteen huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri (lisää tomusokeri pienissä erissä) kunnes niistä muodostuu kuohkea, vaalea vaahto. Lisää vaahdon joukkoon vanilja ja maito, ja viimeisenä väriainetta pienissä erissä kunnes kuorrute saavuttaa halutun värin.

8. Koristele jäähtyneet keksit vihreällä voikreemillä tähti- tai ruohotyllalla pursottaen ja lisää vielä pääsiäismunat. Keksit säilyy hyvänä noin kolmesta viiteen päivään suljetussa rasiassa viileässä.

Hyvin jäähdytetty taikina pitää muotonsa kauniisti uunissa, joten taikinan käyttäminen jääkaapin kautta on tärkeä vaihe!

ruoka keksit-ja-pikkuleivat makeat-leivonnaiset paasiaisruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *