Red Velvet-keksit

red velvet-keksit

Mikäs sopisikaan ystävänpäivään paremmin, kuin kauniit red velvet-keksit? Ei monikaan asia! Nämä ihanan mehevät keksit maistuu kevyesti kaakaolta ja vaniljalta, ja saavat loppusilauksen makeasta valkosuklaasta. Ainoastaan red velvet-kakun kuorrute jää uupumaan, mutta toisaaltaan ei sitä kekseissä kyllä osaa kaivatakaan. Kävimme läpi keksiresepti-arkistoamme ja yllätyimme miten emme olleet näitä ennen leiponeet. Asia piti siis heti korjata! Ja koska ystävänpäivä on aivan pian, sopi nämä täydellisesti juuri tähän hetkeen.

Pikkuisen tauon jälkeen, palaamme jällen Sweet Food O´Mine-blogin Sarin kanssa herkkureseptien pariin. Meidän yhteinen teemamme tällä kertaa on siis ystävänpäivä, ja Sarin blogin puolelta löydät kevyen herkun ystävänpäiväksi. Herkullinen mustikkajuustokakku sopisi ihanasti vaikkapa brunssille, jos haluat yllättää läheisesi tai hemmotella ihan vaikka itseäsi.

red velvet-keksit

red velvet-keksit

Eikö olekin suloisia? Meillä ainakin red velvet-keksit maistui ja annettiin näitä vähän eteenpäinkin, sillä eihän nyt ihan kaikkia voi itse syödä! Ja tottakai ystävänpäivä-teemaisia herkkuja on kiva aina antaa eteenpäin. Ja jos ystävänpäivä-teemaiset herkut on mieleesi, kokeile myös mutakakkua vadelmavaahdolla, vadelma-valkosuklaakeksejä sekä fantasiapikkuleipiä.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Red Velvet-keksit

Ainekset (18 annosta)

125 g
voita (pehmeänä)
1 dl
hienoa sokeria
1 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
tummaa kaakaojauhetta
½ tl
ruokasoodaa
1-2 tl
punaista väriainetta
1 tl
valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
150 g
valkosuklaata (rouheena, nappeina yms)
2 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

  1. Mittaa pehmeä voi kulhoon tai yleiskoneeseen ja vatkaa hetki. Lisää sitten sokerit voin joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimilla tai yleiskoneen lapavatkaimella. Kaavi reunat ja pohja, ja jatka vatkaamista vielä hetki.
  2. Lisää sitten vaahdon joukkoon kananmuna edelleen vatkaten. Anna sekoittua huolella joukkoon. Käy uudelleen reunat läpi.
  3. Mittaa pieneen kulhoon jauhot, kaakao ja ruokasooda. Lisää ne kahdessa erässä vaahdon joukkoon. Älä ylivatkaa.
  4. Mittaa sitten joukkoon valkoviinietikka ja punainen väriaine. Sekoita. Paras tulos tulee geelimäisestä väriaineesta (esim.progel). Mitä laadukkaampi väriaine sinulla on käytössä, sen vähemmän sitä tarvitsee lisätä. Taikinan tulisi kuitenkin olla selkeästi punainen, jotta väri säilyy paistettaessa.
  5. Kääntele viimeisenä joukkoon valkosuklaarouhe/napit. Laita sitten taikina jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Taikinan voi myös valmistaa edeltävänä päivänä, kunhan sen kelmuttaa jotta siihen ei tartu makuja jääkaapista.
  6. Kun taikina on jähmettynyt, pyörittele siitä noin pingispallon kokoisia palloja pellille (keksejä tulee n.18 kpl, eli kaksi pellillistä). Yhdelle pellille menee n.9 keksiä, niin että niille jää leviämisvaraa.
  7. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, tai kunnes keksit ovat kiinteitä ja hiukan mattaisia pinnalta. Anna keksien jäähtyä hetki pellillä ja siirrä sitten ritilälle tai lautaselle jäähtymään, jotta ne säilyttävät mehukkuutensa.

Säilytä valmiit keksit ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa huoneenlämmössä. Keksit säilyy hyvänä noin 4-5 päivää. Keksit sekä taikinan/taikinapallot voi myös halutessaan pakastaa.

ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *