Raparperi-valkosuklaajuustokakku – Juhannuskalenteri luukku 3
Te toivoitte blogiin lisää raparperireseptejä, ja me toteutimme! Raparperi-valkosuklaajuustokakku on täydellinen yhdistelmä suussasulavaa makeaa valkosuklaata sekä ihanan kirpeää raparperiä. Tässä hyydytettävässä juustokakussa ei kulu kauheasti aikaa tekoon, mutta valmis kakku on silti kaunis ja niin herkullinen. Koristele kakku tuoreilla marjoilla tai vaikkapa eilisen reseptin mansikka-valkosuklaapaloilla.
Raparperi-valkosuklaajuustokakku pääsi ehdottomasti yhdeksi omaksi suosikiksi. Jos kaipaat enemmän raparperia tähän reseptiin, voit vielä hyydyttää raparperisoseesta pienen kiekon kakun sisälle ja asettaa sen alimman kerroksen pinnalle, ennen toista kerrosta! Jos raparperi ja valkosuklaa ei innosta, kokeile vaikka tätä ihanaa fazerinakakkua kesän juhliin tai mikäli haluat raparperipiirasta, kokeile tätä ikisuosikkiamme.
Lisää ideoita ja herkkuja? Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Raparperi-valkosuklaajuustokakku
Ainekset (12 annosta)
- Pohja
- 175 g
- kaurakeksejä
- 50 g
- voita
- Valkosuklaakerros
- 1½ dl
- vispikermaa
- 1 rkl
- vaniljasokeria
- 150 g
- valkosuklaata
- 150 g
- tuorejuustoa (maustamaton/vanilja)
- 3
- liivatelehteä
- Raparperikerros
- 2½ dl
- vispikermaa
- 200 g
- tuorejuustoa
- ½-1 dl
- tomusokeria
- 200 g
- raparperisosetta
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 3
- liivatelehteä
Tee näin:
- Aloita vuoraamalla 20-24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla pohjasta ja reunakalvolla reunoista. Kakun korkeus riippuu käyttämäsi vuoan koosta (kuvassa oleva on 22cm)
- Murskaa keksit ja sekoita murun joukkoon sula voi. Painele lusikalla irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä kylmään.
- Siirry sitten valkosuklaakerroksen valmistukseen laittamalla liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen ja sulattamalla valkosuklaa juoksevaksi, siirrä sivuun. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri kuohkeaksi (ei jämäkäksi) vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja valkosuklaa yhteen. Kääntele sitten varovaisesti kerma tuorejuusto-valkosuklaaseoksen joukkoon.
- Nosta liivatelehdet vedestä purkkiin (älä purista ylimääräisiä vesiä pois) ja lämmitä mikrossa juoksevaksi. Kaada ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko aika sekoittaen.
- Kaada valmis juustokakkumassa vuokaan ja tasoita. Laita kylmään vähintään tunniksi ennen seuraavan kerroksen valmistusta.
- Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon raparperisose, sekoita tasaiseksi käsivatkaimella, siivilöi joukkoon vielä tomusokeri ja sekoita se joukkoon. Siirrä sivuun.
- Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi (ei kovaksi).
- Lisää tuorejuustomassa kermavaahdon sekaan ja sekoita se hellästi joukkoon. Kaavi kulhon pohja, jotta kaikki varmasti sekoittuu kunnolla. Jos moussen sävy ei ole haluamasi, voit lisätä pienen määrän vaaleanpunaista väriainetta massaan.
- Nosta liivatteet vedestä, purista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne sitruunamehun kanssa kattilaan ja anna sulaa nesteeksi. Kaada ohuena nauhana juustokakkuseoksen joukkoon koko aika sekoittaen. Kaavi juustokakkuseos valkosuklaakerroksen päälle, tasoita lusikalla ja palettiveitsellä.
- Nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään mielellään ainakin neljäksi tunniksi (tai seuraavaan päivään).
- Irrota valmis kakku irtopohjavuoasta ja koristele haluamillasi koristeilla.