Pursotetut pikkuleivät – klassikko joka vie takaisin kouluvuosiin

pursotetut pikkuleivät

pursotetut pikkuleivät

Pursotetut pikkuleivät on sellainen herkku joka vie meidät salamannopeasti takaisin kouluvuosiin kun opiskelimme leipuri-kondiittoreiksi. Pursotettuja pikkuleipiä tuli väkerrettyä todella usein ja taikinaa syötyä (vähän liiankin) paljon. Muistamme että koulun pikkuleipiin tuli myös hirvensarvisuolaa ja vaikka sitä käytettiinkin kohottamaan keksejä, toi se kyllä taikinaan kivan lisämaun (joku saattaisi olla tosin eri mieltä…).

Meidän pursotetut pikkuleivät kuitenkin sisältävät pelkkiä simppeleitä aineksia voita, tomusokeria, vehnäjauhoja ja pieni tilkka maitoa. Vaniljaa, kardemummaa tai kanelia voi toki lisätä tuomaan makua taikinaan! Mutta uunissa karamellisoituvat keksit eivät sitä välttämättä tarvitse! Pursotetuissa pikkuleivissä parasta oli pursottaa juuri haluamiaan kuvioita, ja tälläkin kertaa me annoimme mielikuvituksen viedä mukanaan! Pikkuleivät on muuten pursotettu tähtityllalla (suosikkimme wilton 1M)

pursotetut pikkuleivät

Jos kaipaat lisää perinteikästä leivontaa, kokeile vaikka näitä kampanisuja!

Seuraa meitä instagramissa, tästä.

Pursotetut pikkuleivät

Ainekset

250 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2½ dl
tomusokeria
5 dl
erikoisvehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria (tai kanelia)
1 rkl
maitoa (tarvittaessa 2 rkl)
+ suklaata, pähkinämurskaa, nonparelleja (koristeeksi)
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa voi ja sokeri kulhoon tai yleiskoneeseen ja vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon halutessasi vanilja.

Lisää sitten joukkoon jauhot ja sekoita seosta kunnes se on ’murumainen’. Lisää tässä vaiheessa joukkoon 1rkl kylmää maitoa. Jos taikinasta muodostuu yhtenäinen massa, on se valmis pursotettavaksi. Jos ei, lisää toinen ruokalusikallinen maitoa.

Siirrä massa tyllalla varusteltuun pursotinpussiin ja pursota pellille haluamiasi kuvioita. Paista uunin keskitasolla noin kymmenen minuutin ajan, tai kunnes keksit saavuttavat kullanruskean sävyn. Koristele halutessasi suklaalla.

Kommentit (10)
  1. Sari/Saaran lautasella
    27.2.2018, 11:02

    Siis ihanaa, en ole koskaan edes uskaltanut ajatella näiden keksien reseptiä, mutta joo nää on mun lempikeksejä olleet ihan lapsuudesta asti. Kiitos paljon kuin jaoit reseptin, nyt tiedän mitä meillä leivotaan tulevana viikonloppuna :).

    1. Yllättävän helppoja tehdä 🙂 ja pursottelu on kivaa!

  2. Vau, ompas nämä kauniita! <3 Todella herkullisen näköisiä.

    Onnistuisikohan moiset myös tällaiselta vähemmän leipovalta 😉

    -Heidi

    1. Ehdottomasti onnistuu! 🙂 taikina on helppotekoinen ja kun pursottelun makuun pääsee niin mikään ei enää estele! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *