Pistaasi-amarettikeksit (G)
Hyvää joulukuun ensimmäistä ja samalla avataan blogin viidennen joulukalenterin ensimmäinen luukku. Viime vuonna teimme joulukalenteriin herkullisia amarettikeksejä, ja tänä vuonna myös, ainoastaan pistaasin makuisina tällä kertaa. Pistaasi-amarettikeksit (G) on kauniin vihreitä, ihanan sitkeitä ja maukkaita helppoja keksejä. Täydellisiä joulupöytään.
Joulukalenterista puheenollen, olen puhunut aika avoimesti blogissa sekä instassa terveysongelmistani ja siksi tämän vuoden joulukalenteri poikkeaa pikkuisen edellisistä vuosista. Tänä vuonna luukuista löytyy uusia sekä vanhoja mahtavia reseptejä. Näin olen vähän helpottanut työtaakkaani sekä muistutan teitä blogin aarteista. Luvassa silti ihan mielettömiä uusia reseptejäkin, mitä tehdessä on saanut joulutella jo vähän etukäteen. Yksi parhaimmista asioista joulukalenterin tekemisessä.
Iso suositus näille ihanille kekseille, jotka sopii loistavasti myös keliaakikoille, sillä pistaasi-amarettikeksit (G) ovat luontaisesti gluteenittomia. Jos muuten teette näitä mantelista, kokeilkaa lisätä sitruunan-tai appelsiininkuorta tuomaan ihanaa lisämakua.
Huomisessa luukussa muistellaankin helppoja, alle puolen tunnin reseptejä mitkä sopii vaikka yllätysvieraiden kestittämiseen! Tai vaikka siihen kun ei jaksa tehdä mitään sen vaikeampaa, mutta tekee mieli silti herkutella, tiedetään se tunne varsin hyvin!
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Pistaasi-amarettikeksit
Ainekset (9 annosta)
- 2½ dl
- pistaasijauhetta
- 1 dl
- hienoa sokeria
- ¼ tl
- suolaa
- 1
- iso valkuainen
- ½ tl
- sitruunamehua
- ¼ tl
- manteliaromia
- +tomusokeria
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen, vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Mittaa kulhoon pistaasijauhe, sokeri ja suola. Sekoita.
- Mittaa toiseen kulhoon valkuainen ja sitruunamehu, vatkaa jämäkäksi vaahdoksi (ei kuitenkaan kovaksi ja kiillottomaksi).
- Sekoita sitten nuolijalla valkuaisvaahto kuivien aineiden joukkoon, kääntele kunnes seos on tasainen, hieman tahmea massa. Lisää manteliaromi jos haluat.
- Muodosta taikinasta käsin yhdeksän, noin pingispallon kokoista palloa, pyörittele ne tomusokerissa ja laske pellille. Voit painaa niitä _vähän_ hellästi alaspäin.
- Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Keksien kuuluu ottaa väriä lähinnä vain pohjasta (ja tottakai ”haljeta” pinnalta).
- Nosta jäähtymään ja sitten herkuttele!
Huom. Pistaasijauhetta voi olla hankala löytää. Sitä voi helposti surauttaa itse blenderissä, kokonaisista kuorituista (ja suolaamattomista) pistaasipähkinöistä.
Keksit säilyy huoneenlämmössä, rasiassa säilytettynä 5-6 päivää.