Piparminttu-toffeekrokantti
Piparminttu-toffeekrokantti on kuin tehty sinulle jos tykkäät rouskutella minttuista toffeeta. Mieti Daimia, mutta vähän “mureampaa”. Joka vuosi meiltä toivotaan lisää piparminttuisia reseptejä ja tänä vuonna yritimmekin tehdä niitä useamman teille. Tämän reseptin voi myös tehdä pähkinäisenä, sillä ohje on muunnos meidän mantelitoffeekrokantistamme. Tai vaihtoehtoisesti testaa meidän viime jouluiset suolakeksitoffeet.
Nyt seuraa erikoishuomautus tästä reseptistä: piparminttuaromeilla on SUURIA eroja. Joissakin resepteissä se ei niin haittaa, mutta koska koviin lämpötiloihin keitetyistä makeisista haihtuu usein alkoholi pois, olisi tähän paras öljypohjainen piparminttuaromi. Jos sellaista ei kuitenkaan löydy, kyllä sillä alkoholipohjaisellakin pärjää. Sitä vaan tulee laittaa hiukan enemmän ja maku jää miedommaksi. Muistelen lapsuudessani että piparminttuöljyä sai apteekista, mutta nykään se tuntuu olevan vähän kiven alla. Leivontatarvikeliikkeistä löytyvä LorAnn-merkkinen, öljypohjainen piparminttuaromi on todella tehokasta, eli jos sitä löydät, käytä ihmeessä!
Mitäs tykkäätte? Maistuisiko teille piparminttu-toffeekrokantti? Tai ehkäpä tätä voisi tehdä lahjaksi läheisille. Tämän parhaita puolia (maun lisäksi!) on ehdottomasti se, että se säilyy hyvänä huoneenlämmössä. Helpottaa huomattavasti lahjan antamista! Meiltä on muutaman kerran kysytty kävisikö tässä maito-tai valkosuklaa, ja vastaus on kyllä. Tumma suklaa tosin jähmettyy vähän paremmin pinnalle kuin vähemmän kaakaopitoisuuksia sisältävät sisarensa. Toimiva idea on myös marmoroida pinta kuten näissä meidän omissa, eli tummaa suklaata ja muutama murunen valkosuklaata joukkoon, ja sulamisen jälkeen marmorointi veitsellä levittäen!
Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna
Piparminttu-toffeekrokantti
Ainekset (25 annosta)
- 225 g
- voita
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- ½ dl
- vettä
- 2 rkl
- glukoosisiirappia
- 1-2
- tippaa piparminttuaromia
- 100 g
- tummaa suklaata (rouhittuna)
- 5
- karkkikeppiä (murskattuna)
- + vettä sutimiseen