Piparibanaanikakku
Piparibanaanikakku, eli pipari banana bread on ihana jouluinen versio tavallisesta banana breadista. Mietin hetken, että sanotaanko tätä suomeksi banaanikakuksi vai banaanileiväksi? Päädyin kakku sanaan, sillä leipä saattaisi hämmentää hiukan 😀 Pipariseen versioon lisätään kaikki piparkakkuihin tulevat mausteet, taikinaan lorotetaan vähän tummaa siirappia sekä itse kakku koristellaan pipareilla. Täytyy myöntää että tämä on ihan täydellistä! Jos tykkäät banaanista leivonnassa, kokeile myös näitä helppoja banaanivohveleita.
Monissa banaanikakuissa ei käytetä kananmunia, tässä meidän omassa on tällä kertaa. Jos kuitenkin haluat tehdä kakun vegaanisena, voit vaihtaa maitotuotteet vegaanisiin sekä jättää kananmunat pois. Laittaisin ehkä yhden banaanin enemmän tai jogurtin määrän tuplana tässä tapauksessa! Mutta onnistuu hyvin siis niinkin.
Blogissa on ehkä tänään piparibanaanikakku, mutta meidän keittiössä on tänään perinteinen joulukaramellipaja, missä valmistamme Jonnan työkavereille kivat joululahjaherkut. Aina kun teemme ison kasan makeisia, keittiö kuumenee hirveästi ja saamme tehtailla hiki hatussa siellä talvellakin 😀 Mitäs sitä nyt ei joulun takia tekisi!
Banaanikakku säilyy mausteidensa ansiosta ainakin viikon verran. Kakkua voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta itse ehkä säilöisin tätä kelmutettuna viileässä, jotta sen mehukkuus säilyy parhaiten. Jos tykkäät ekstramausteisesta kakusta, voit lisätä mausteiden määrää ihan huoletta. Jos haluat tehdä suklaista tai pähkinäistä versiota, voit lisätä taikinan joukkoon rouhittua suklaata tai pähkinöitä! Tai kumpaakin!
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Piparibanaanikakku
Ainekset (12 annosta)
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 1 tl
- ruokasoodaa
- ¼ tl
- suolaa
- 2 tl
- jauhettua kanelia
- 1 tl
- jauhettua inkivääriä
- ¼ tl
- jauhettua neilikkaa
- ½ tl
- kardemummaa
- 115 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 1 dl
- fariinisokeria
- 1 dl
- tummaa siirappia
- 2
- kananmunaa
- ½ dl
- kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
- 4
- kypsää banaania
- + pipareita ja tomusokeria koristeluun
Tee näin:
- Mittaa jauhot, ruokasooda, suola ja mausteet kulhoon. Sekoita haarukalla sekaisin.
- Mittaa voi, sokeri ja siirappi kulhoon tai yleiskoneeseen. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten kananmunat yksitellen, koko aika sekoittaen. Lisää sitten kermaviili ja sekoita vielä. Muista kaapia kulhon reunat.
- Lisää jauhot kahdessa erässä ja sekoita huolella. Älä kuitenkaan ylivatkaa, ettei kakusta tule sitkeä. Kaavi viimeisenä joukkoon muussatut banaanit, sekoita tasaiseksi.
- Kaada voideltuun leipä-tai kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla tunnin ajan 175 asteessa. Voit lisätä pinnalle ennen paistoa pipareita, mutta voit laittaa ne myös valmiin kakun pinnalle. Suosittelemme lisäämään kakun pinnalle folion löysästi noin puolessa välissä paistoa.
- Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Anna valmiin kakun jäähtyä vuoassa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta voit herkutella heti kun se on jäähtynyt.
- Säilytä kakkua huoneenlämmössä muutaman päivän ajan, tai reilu viikon jääkaapissa. Kannattaa pitää kakku kelmutettuna.