Pipari-wilhelmiinat

Pipari-wilhelmiinat

Pipari-wilhelmiinat pelastaa sinut joka et jaksa keitellä piparkakkutaikinaa itse tai muutenkaan kuluttaa aikaa keittiössä joulun kiireissä. Wilhelmiinat valmistuu alle tunnissa pöytään, ja valmiit keksit ovat ihanan mureita, mausteisia ja niin maukkaita. Näitä leipoessa tuossa pohdin, että miten ihmeessä joulukuukin on mennyt kuin siivillä. Aattohan on jo sunnuntaina! Onneksi wilhelmiinat säilyy hyvänä sinne saakka, niin ei tarvitse perinteisiä pipareita enää paistaa.

Jouluksi oli tottakai pakko muuntaa meidän wilhelmiina-reseptiä niin, että saatiin nämä pipari-wilhelmiinat aikaiseksi. Taikina on muuten hyvin perinteinen, mutta lisäsimme makua kanelista, inkivääristä sekä pienestä ripauksesta kardemummaa. Jos tykkäät enemmän tavallista wilhelmiinoista, jätä mausteet pois ja aivan hyvä tulee! 🙂 Jos taas kaipaat pientä twistiä, kokeile näitä sitruuna-wilhelmiinoja. Näin joulun alla myös appelsiininkuorta lisäämällä tulisi herkullisia!

Pipari-wilhelmiinat

Eivätkö olekin ihania? Jos yhtään tykkäät wilhelmiinoista tai pipareista, suosittelemme testaamaan tämän reseptin ihan jo helppoutensa takia. Nämä säilyy myös hyvänä pitkään, joten ovat ihana lahjaideakin jos vielä mietit mitä tekisi ruokalahjaksi tai joulun viemisiksi.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Pipari-wilhelmiinat

Ainekset (30 annosta)

200 g
voita (pehmeänä)
2 dl
hienoa sokeria
2 rkl
tummaa siirappia
1
keltuainen
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
jauhettua kardemummaa
2 tl
ruokasoodaa
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimilla tai yleiskoneessa. Sekoita keltuainen joukkoon edelleen vatkaten.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet sekä mausteet ja sekoita taikina isoksi ”muruksi”. Älä ylivatkaa.
  3. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osista kolme pellin levyistä tankoa uunipellille, jättäen noin 10 sentin välit leviämiselle. Jos haluat wilhelmiinoista pienempiä, voit jakaa taikinan myös neljään osaan tehdet pienemmät tangot.
  4. Paista keksitankoja 175 asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia kunnes ne saavat kauniin paahteisen sävyn. Leikkaa valmiit keksitangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoraan tai hieman viistoon. Anna jäähtyä hetki ja herkuttele.

VINKKI! Jos haluat tummempia ja paahteisempia keksejä, voit kokeilla vaihtaa osan tai kaiken sokerin fariini-tai muscovadosokeriin.

Pipari-wilhelmiinat säilyy huoneenlämmössä rasiassa 1-2 viikkoa.

ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *