Persialainen rakkauskakku (persian love cake)
Kaupallinen yhteistyö: GastroMax
Törmäsimme viime Lontoon reissulla Harrodsin kauppahallissa kauniiseen persialaiseen rakkauskakkuun ja siitä lähtien se on kuulunut meidän to do-listille. Pari vuotta kului ja vihdoin päivitimme reseptin blogiimme ja hei, tämä kakku on herkullinen sekä kaunis! Täydellinen vaikkapa loppukevään ja kesän juhlapöytiin! Ihana ja värikäs yhdistelmä pistaasia ja ruusua toimii! Kakkuun voi myös tehdä ruusuvedellä maustetun kermavaahdon pinnalle, mutta me tahdoimme pitää kakun simppelinä, joten päälle tuli tomusokeri sekä pistaasirouhe ja ruusun terälehdet!
Tämä kakku on muuten tehty GastroMaxilta saatuun ihanaan läkkipeltiseen irtopohjavuokaan! Kuten aiemmin mainitsimmekin, olemme kuumeisesti etsineet ilman pinnoitetta olevaa irtopohjavuokaa kokoelmaamme ja se aukko on nyt onneksemme täytetty. Vuoka on ollut meillä testissä jo useasti ja edelleen se on kuin uusi. Pinnoitetun vuoan olisimme tuttuun tapaamme jo tässä vaiheessa saaneet ainakin jonkinlaista vahinkoa! En valehtele jos kerron teille että olemme tuhonneet ainakin 5 pinnoitettua vuokaa 😀
Ahkerasti leivonnassa käytössä meillä on myös GastroMaxin ihanat mittalusikat. Kaikki lusikat mahtuu näppärästi toistensa sisälle ja vievät (ihanan) vähän tilaa kaapissa. Kuten mainittu, meidän kaapeissa suunnilleen saranat irtoaa liitoksistaan, joten kaikki tilaihmeet on meidän juttumme! Kurkkaa myös kun testasimme piirasvuoan!
Ja hei – kuinka söpö tämä irtopohjavuoka onkaan kakkualustana 😉
Persialainen rakkauskakku
Ainekset (12 annosta)
- 6
- kananmunaa
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- 2½ dl
- maustamatonta jogurttia
- 1 dl
- mantelimaitoa (tavallinen maito käy)
- 1 tl
- kardemummaa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1
- appelsiinin kuoriraaste
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- 150 g
- mantelijauhetta (n.3½ dl)
- ½ dl
- pistaasirouhetta
- 2 rkl
- ruusuvettä
- ripaus sahramia
Tee näin:
1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja aseta irtopohjavuoan (27cm) pohjalle leivinpaperi.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon jogurtti.
3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito, mausteet ja appelsiini. Kaada ne vaahdon joukkoon.
4. Sekoita vaahtoon nuolijalla jauhot, leivinjauhe ja mantelijauhe. Lisää viimeisenä pistaasirouhe & ruusuvesi.
5. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla n.40-45 minuutin ajan. Kokeile hammastikulla kypsyyttä.
6. Sivele kakun pintaan appelsiini-ruususiirappi ja koristele tomusokerilla, pistaasirouheella ja ruusun terälehdillä.
Appelsiini-ruususiirappi
Ainekset
- 1 dl
- vettä
- 1 dl
- sokeria
- 2 rkl
- ruusuvettä
- 1
- appelsiinin kuoriraaste ja mehu
- 1 tl
- vaniljasokeria
Tee näin:
1. Sillä aikaa kun kakku paistuu uunissa, valmista siirappi.
2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua noin viiden minuutin ajan, tai kunnes siirappi on vähän paksuuntunut.
3. Sivele siirappi lämpimän kakun pinnalle ja koristele kakku.