Perinteiset tikkunekut
Luukusta yhdeksän löytyy perinteiset tikkunekut. Nämä on ollut kovasti toivottuja jo parin vuoden ajan ja nyt vihdoin jaamme reseptin näihin herkkuihin. Tikkunekut on ihanan paahteisia ja sitkeitä toffeemakeisia, jotka pakataan suloisiin leivinpaperista valmistettuihin kartioihin. Helppoa ja herkullista!
Vaikka itse teimme ihan perinteiset tikkunekut, voit halutessasi laittaa valmiin massan joukkoon pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai jopa jotain makeisia (esimerkiksi polkkakarkit). Ja myöskään tuo kartiomalli ei ole pakollinen. Yhtä hyvin tikkunekut menee makeisvuokiin tai isompaan vuokaan ja sitten ne voi leikata veitsellä. Jos kaipaat toisenlaista toffeereseptiä, kokeile meidän mikrotoffeita.
Nämä nekut ei muuten ole tämän viikon ainoa makeisresepti, vaan ylihuomenna on tulossa yksi meidän omista suosikeistamme, ehkä ikinä.
Seuraa meidän keittiön joulutunnelmaa @drjinna
Perinteiset tikkunekut
Ainekset (10 annosta)
- 1 dl
- kuohukermaa
- 1 dl
- tummaa siirappia
- 1 dl
- erikoishienoa sokeria
Tee näin:
- Täytä korkeareunainen astia sokerilla, riisillä tai kaurahiutaleilla. Tee leivinpaperista neliöitä, taivuta ne kartioiksi (voit sulkea teipillä) ja tökkää sokeriin/yms törröttämään.
- Mittaa paksupohjaiseen laakeaan kattilaan kuohukerma, siirappi ja sokeri. Keitä seosta välillä sekoittaen, kunnes seos saavuttaa 120 asteen lämpötilan.
- Lusikoi seos kartioihin ja anna jähmettyä hetken. Laita sitten tikut pystyyn kartioihin ja laita astia kylmään.
HUOM! Voit tuplata ohjeen jos haluat.