Pekaanipraliinit
Ihanat pekaanipraliinit ovat makeita ja karamellisia, koostumukseltaan pehmeitä ja suussasulavia. Pekaanipraliinit eivät ole toffeemaisen tahmeita, vaan enemmän ”ilmavia”. Lisämakua praliineihin saa vaikkapa viskillä, joka lisätään joukkoon keittämisen loppuvaiheessa. Kuten monissa muissakin karamelliresepteissämme, suosittelemme näissäkin lämpömittarin käyttämistä jotta saat varmasti parhaimman lopputuloksen. Lisää makeisten valmistuksesta löydät täältä. Ja ennen kuin joku kysyy, KYLLÄ, voit tehdä näitä muistakin pähkinöistä. Pekaanit vaan on ihanan pehmeitä!
Näissä lämpötilan kanssa ei kuitenkaan ole ihan yhtä tarkkaa, kuin esimerkiksi toffeen, fudgen tai krokantin kanssa. Onnistuneita praliineita tulee 112-116 asteen tienoilla. Ja lisävinkkinä, kun lisäätte pekaanit praliinimassan joukkoon, älkää jääkö sekoittelemaan liian kauaa tai teille käy kuten meille ja massaan tulee vähän liikaa ilmaa mukaan 😀 Se ei niinkään makuun vaikuta, mutta praliinien pinnalle voi ilmestyä pieniä ilmakuplia.
Nämä oli aivan ihania. Ja nämä jää poikkeuksellisesti meille itsellemme herkuteltavaksi 😀 Hyvää joulua meille siis. Viikonloppuna keittelemme muuten jälleen satsin mantelitoffeekrokanttia ja laitamme videota teosta instagramiin auttamaan jos jotakuta siellä ruudun toisella puolella askarruttaa niiden tekeminen!
Voitteko uskoa että viikon kuluttua on jo jouluaatto? Tuntuu että joulukuu on mennyt kuin siivillä. Meillä on vielä jouluvalmistelut ihan vaiheessa. Laatikot tekemättä, lahjoja ostamatta ja pakkaamatta ja osa herkkulahjoistakin puuttuu! Katsotaan ehtiikö sitä rentoutumaan yhtään ennen itse aattoa… Huomenna joulukalenterissa vuorossa on suolaisia herkkuja! Eli huomiseen!
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Pekaanipraliinit
Ainekset (20 annosta)
- 3 dl
- hienoa sokeria
- 2 dl
- fariinisokeria
- ½ tl
- ruokasoodaa
- ¼ tl
- suolaa
- 2 dl
- kuohukermaa
- 2 rkl
- voita
- 200 g
- pekaanipähkinöitä
- 1 tl
- viskiä (vapaaehtoinen)
- 100 g
- tummaa suklaata
Tee näin:
- Paahda pekaanipähkinät pellillä uunissa (175 astetta) tai osta valmiiksi paahdettuina.
- Valmistele pelti tai lautanen leivinpaperilla.
- Mittaa paksupohjaiseen, laakeaan kattilaan sokerit, ruokasooda, suola ja kuohukerma. Lämmitä hetki miedolla lämmöllä ja sekoita _vähän_ että ainekset sekoittuu toisiinsa.
- Nosta lämpötilaa ja anna praliinimassan lämmetä 113 asteeseen. Tämä saattaa käydä nopeasti, joten ole tarkkana.
- Kun lämpötila on saavutettu, sekoita joukkoon voi ja sekoita se nopeasti joukkoon. Seos saattaa vähän kuohuta. (Jos haluat lisätä praliineihin viskiä, lisää se nyt). Siirrä sitten kattila pois liedeltä ja kaada pekaanipähkinät joukkoon. Sekoita ne huolellisesti joukkoon ja ala sitten lusikoida noin ruokalusikallisen kokoisia ”kasoja” valmistellulle pellille. Ole nopea sillä massa alkaa nopeasti kuorettua.
- Anna praliinien jäähtyä hetki ja valuta sitten halutessasi tummaa suklaata praliinien pinnalle ja koristele.
Praliinit säilyy huoneenlämmössä tiiviisti pakattuna noin viikon.