Passionkahvikakku – Juhannuskalenteri luukku 13

passionkahvikakku

passionkahvikakku

Sitrushedelmät, mausteet ja suklaa on yleisiä ainesosia kahvikakuissa (/kuivakakuissa), mutta me halusimme kokeilla kakkua passionhedelmällä maustettuna, ja syntyi tämä herkullisen mehevä passionkahvikakku. Passionkahvikakku saa makunsa tietenkin passionhedelmästä, ja sitä löytyykin sekä taikinasta että kakkuun imeytettävästä siirapista. Ja siis itse asiassa teitä on kiittäminen tästä kakusta, sillä äänestitte instagramin puolella passionhedelmän hedelmäksi mistä haluatte eniten reseptejä!

Kakku sisältää passionin lisäksi piimää, mikä tekee kahvikakusta ihanan mehevän ja se pysyykin mehevänä useamman päivän. Suosittelemme kuitenkin säilyttämään kahvikakut aina viileässä, huolellisesti pakattuna. Jos haluat tehdä tämän kakun sitrushedelmillä, voit korvata ainesosaluettelon passionhedelmäkohdat sitrusmehuilla. Kokeile myös tätä greippikakkua.

passionkahvikakku

Huomenna tulee lisää kakkua blogiin, sillä juhannuskalenteriin ilmestyy varsinainen kesäklassikko. On ollut jotenkin erityisen ihana tehdä erilaisia kakkuja, kun on ollut aikaa kerrankin! Vielä ihanampaa on tosin ollut antaa niitä eteenpäin, sillä ei ne meidän kaappeihin näillä määrillä mahdu! 😀 kiitos kaikille herkkunälkäisille ystäville kun otitte ne meidän käsistä!

Passionkahvikakku

Ainekset (12 annosta)

7½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
225 g
pehmeää voita
5 dl
hienoa sokeria
4
kananmunaa
2½ dl
piimää/maustamatonta jogurttia
3 rkl
passionmehua/pyrettä
1 rkl
sitruunamehua+vähän kuorta
Passionsiirappi
1 dl
passionmehua
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
hienoa sokeria
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele noin 2,4 litrainen kahvikakkuvuoka voilla ja jauhota pinta. Voit halutessasi käyttää myös vuokasprayta.
  2. Siivilöi kulhoon jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Siirrä sivuun.
  3. Laita pehmeä voi ja sokeri vaahdottumaan yleiskoneeseen tai vatkaa sähkövatkaimella, kunnes niistä muodostuu vaalea, kuohkea vaahto. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
  4. Mittaa lasiin piimä, passionmehu sekä sitruunamehu (/kuori), sekoita.
  5. Kaada sitten vuorotellen vaahdon sekaan jauhoseosta ja piimäseosta noin kahdessa-kolmessa erässä, jättäen jauhoseoksen viimeiseksi. Älä kuitenkaan ylivatkaa.
  6. Kaada valmisteltuun kakkuvuokaan ja tasoita. Laita uunin keskitasolle paistumaan noin 50-60 minuutin ajaksi, uunin tehosta riippuen. Kakku on valmis kun kokeilet sitä hammastikulla ja siihen ei tartu enää taikinaa. Anna valmiin kakun jäähtyä vuoassa 10 minuutin ajan, ja kumoa se sitten lautaselle.
  7. Valmista siirappi mittaamalla ainekset kattilaan ja keittämällä niitä kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Älä keitä liian kauaa, tai siirapista tulee liian paksua.
  8. Sivele siirappia lämpimän kakun pinnalle (jos haluat että siirappi imeytyy kunnolla, voit tehdä kakun pintaan pieniä reikiä hammastikulla varovaisesti, tämä ei kuitenkaan ole pakollista). Anna imeytyä ja tarjoile sitten täysin jäähtyneenä. Kakku säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä, pidempään viileässä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *