Greippikakku

greippikakku

greippikakku

Teimme alkuviikosta tuoksuvaa sitrussokeria greipistä ja käytimme sen sokerin tähän greippikakkuun. Greippi on ihanan makuinen, kirpeä hedelmä ja se sopii loistavasti maustamaan kakkuja, keksejä ja muita leivonnaisia. Mutta jos juuri greippikakku ei ole mieleesi, voit vaihtaa greipin tässä reseptissä mihin tahansa muuhun sitrushedelmään ja onnistut varmasti aivan yhtä hyvin!

Tämä kakku ei sisällä ollenkaan voita, ja halutessasi voit korvata reseptin rypsiöljyn muillakin öljyillä. Resepti on muutenkin helposti muunneltavissa ja siitä voi hyvin jättää pois kuorrutteen sekä kostukkeen, jotta kakussa on vähemmän sokeria. Mutta jos pieni lisäsokeri ei haittaa, suosittelemme jättämään kostukkeen reseptiin, sillä se tekee kakusta ihanan mehevän ja raikkaan!

greippikakku

greippikakku

Niin hyvää ja pehmeää! Koska tässä kakussa ei ole ollenkaan voita, on sen koostumus vähän pehmoisempi ja kimmoisampi, kuin perinteisten kuivakakkujen. Kuitenkin tämä kakku vakuutti meidät sen verran hyvin, että taidamme tehdä tätä uudelleen myös sitruunasta! Tosin ensin keskitymme tämän vuoden pullaresepteihin! Mitä ihanaa onkaan tulossa (ensimmäinen heti ensi viikolla)!

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Greippikakku

Ainekset (12 annosta)

6 dl
erikoisvehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
2 dl
hienoa sokeria
2
kananmunaa
2½ dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
rypsiöljyä
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
greippimehua
Kostutus
½ dl
greippimehua
1-2 rkl
hienoa sokeria
Kuorrute
2 rkl
kostutusta
2 dl
tomusokeria
(väriainetta)
50 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 35 min

Tee näin:

  1. Laira uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele huolellisesti noin 2 litran kakkuvuoka pehmeällä voilla.
  2. Mittaa isoon kulhoon (tai yleiskoneen kulhoon) sitrussokeri, rypsiöljy, vaniljasokeri, kananmunat, jogurtti sekä greippimehu. Vatkaa huolella sekaisin.
  3. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Siivilöi ne nesteiden joukkoon kahdessa erässä. Sekoita taikina huolella sekaisin, mutta älä ylivatkaa, jotta taikinasta ei tule sitkeä. Lisää taikinaan tarvittaessa vielä vähän greipinkuorta, jos taikinassa ei ole tarpeeksi makua.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia, tai kunnes kakun pinta on kullanruskea ja kakkuun tökättyyn hammastikkuun ei tartu taikinaa (muutamat kosteat murut ei haittaa). Nosta valmis kakku pöydälle.
  5. Sillä aikaa kun kakku paistuu, valmista kostuke mittaamalla kulhoon 0,5 dl greippimehua sekä 1-2 tl hienoa sokeria. Sekoita kunnes sokeri on hieman sulanut joukkoon.
  6. Kun kakku on paistunut, töki kakun pintaan heti hammastikulla reikiä ja kaada kostuke varovaisesti reikiin. Odota että neste imeytyy, ennen kuin kaadat kaiken. Säästä kostukkeesta noin 2 rkl sivuun.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassaan vielä noin vartin ja kumoa sitten varovaisesti lautaselle tai ritilälle. Valmista kuorrute kakun jäähtyessä sekoittamalla sivuun jätetty 2 rkl kostuketta sekä n.2-2½ dl tomusokeria. Voit halutessasi lisätä seokseen myös vaniljasokeria tai vaikkapa väriainetta. (meidän omassa oli muutama pisara valkoista väriainetta ja siksi kuorrute on niin kirkas!)
  8. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla. Vaikkapa raastamalla vähän greipin kuorta pinnalle. Kakku säilyy parhaiten viileässä säilytettynä.
Kommentit (2)
  1. Vaikuttaa kovin mielenkiintoiselta! Pitänee testata 🙂

    1. Kiitos! Itse tykkäsimme kovasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *