Parmesaaninaksut

Parmesaaninaksut

Viimeisiä viedään, ja mikäs se ihanampaa kuin helpot parmesaaninaksut. Nämä valmistuu nopeasti pikkusuolaiseksi kaupan valmistaikinasta sekä parmesaanista. Ihanat naksut sopii herkutteluun sellaisenaan tai vaikkapa juustolautasella. Ne sopisi erinomaisesti esimerkiksi tämän herkkutarjottimen osaksi.

Halusimme näin joulukalenterin loppupuolelle tehdä jotain todella helppoa ja nopeaa, sellaista mitä itsekin saattaisimme viime hetkellä tehdä jos mitään muuta ei oikein tule mieleen tai yksinkertaisesti energiat meinaa loppua. Parmesaaninaksut sopii myös välipäivien herkutteluun tai vaikkapa uudeksi vuodeksi skumpan kaveriksi. Ja jos juuri parmesaani ei ole sinun mieleisesi juusto, voi nämä naksut valmistaa muistakin kovista tai puolikovista juustoista. Kunhan juuston saa raastettua, niin sopii näihin!

Parmesaaninaksut

Apua miten nopeasti joulukuu onkin mennyt. Vastahan sitä avattiin kalenterin ensimmäinen luukku ja aatto on jo huomenna. Meillä riittää tälle päivälle vielä pientä valmistelua, kuten laatikoiden valmistusta. Tänä vuonna juhlimme rennolla otteella ja aikuisten kesken. Ruonlaittoa, herkuttelua, pelien pelaamista ja tottakai yhdessäoloa. Eiköhän tästä vielä ihana joulu tule, vaikka tänä vuonna fiilis on jäänyt johonkin puolitiehen. Viimeistään aamulla Joulupukin Kuumalinja taustalla ja puuroa syödessä se joulutunnelma on taattu.

Seuraathan meitä myös instagramin puolella @drjinna

Parmesaaninaksut

Ainekset (60 annosta)

1 pkt
torttu-lehti tai voitaikinaa
2 dl
parmesaaniraastetta
1
kananmuna
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti (myös torttu-tai voitaikina käy). Valmistele uunipelti leivinpaperilla.
  2. Raasta lautaselle parmesaani, riko toiselle lautaselle kananmuna ja sekoita se haarukalla rikki.
  3. Kun lehtitaikina on sulanut, leikkaa siitä pienillä piparimuoteilla paloja. Kasta ensin kananmunassa ja sitten parmesaaniraasteessa. Nosta pellille ja jätä pienet välit.
  4. Voit kasata jämäpalat ja kaulita ne uudelleen leikattavaksi. Lehtevyys kärsii uudelleen kaulittaessa, mutta maku on edelleen hyvä! Vaihtoehtoisesti voit leikata lehtitaikinan pieniksi neliöiksi, milloin jämäpaloja ei synny.
  5. Paista 225 asteessa noin 5-10 minuuttia uunin tehosta riippuen. Valmiit parmesaaninaksut saa olla kauniin kullanruskeat.
  6. Tarjoile tuoreina sellaisenaan tai juustotarjottimella. Parmesaaninaksut säilyy seuraavaan päivään, mutta tuoreena ne ovat rapeimmillaan.

Vinkki! Jos haluat parmesaaninaksuihin lisää makua, mausta kananmunaseos haluamillasi mausteilla.

ruoka leivonta suolaiset-leivonnaiset joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *