Pääsiäiskeksit
Meidän on pitänyt tehdä pääsiäiskeksejä jo useampana vuonna, mutta se on aina jäänyt! Tänä vuonna päätimme korjata asian ja mehevät, suklaiset pääsiäiskeksit päätyivät lautasillemme! Olemme aiemmin tehneet m&m’s karkeista keksejä, ja niistä pääsi taikinaan jonkin verran väriä. Kokeilimme tällä kertaa tehdä keksit kauniin pastellisista m&m’s pääsiäismunista ja ne pitivät värinsä kauniisti! Suosittelemme siis niitä jos vaan osuu kohdallenne!
Nam! Niin herkullisia!
Jos pääsiäisleivonta jo kutkuttelee mielessä, suosittelemme kurkkaamaan lisää reseptejä täältä.
Pääsiäiskeksit
Ainekset (18 annosta)
- 2½ dl
- vehnäjauhoja
- 3/4 dl
- tummaa kaakaojauhetta
- ½ tl
- ruokasoodaa
- 115 g
- huoneenlämpöistä voita
- 1 dl
- fariinisokeria
- 3/4 dl
- hienoa sokeria
- 1
- kananmuna
- ½ tl
- vaniljasokeria
- 150 g
- tummaa suklaata (rouhittuna)
- 1 dl
- pähkinöitä (rouhittuna)
- + värikkäitä suklaamunia
40 min
{
AKTIIVINEN
20 min
PASSIIVINEN
20 min
Tee näin:
1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Rouhi suklaa ja pähkinät.
2. Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää ne vaahtoon ja sekoita nopeasti joukkoon.
4. Kääntele suklaa ja pähkinät nuolijalla sekaan.
5. Pyörittele taikinasta n.pingispallon kokoisia palloja pellille (3×3) ja paina niitä vähän alaspäin. Paina kekseihin vielä suklaamunat.
6. Paista 190 asteessa 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna keksien jäähtyä ritilällä, jotta keksien mehukkuus säilyy.
Hei!
Nyt on pakko tarkentaa ohjetta ja kysyä.
Laitetaanko pinet pääsiäismunat uuniin vai koristellaanko niillä valmiit pikkuleivät?
Miten kestävät paistamisen?
Epäluuloinen leipoja
Ennen uuniin laittoa, tuossa blogitekstin alussa mainitsimmekin mitä suklaamunia käytimme ja hyväksi totesimme 🙂 värit pysyi todella hyvin, munat vaan pikkuisen saattavat haljeta uunissa 🙂