Omenamurumuffinit

omenamurumuffinit

omenamurumuffinit

Omenasato alkaa olla parhaimmillaan (tai siis on jo) ja meidänkin täytyi leipoa jotain herkullista ompuista. Syntyi nämä mehevät ja maukkaat omenamurumuffinit. Omenamurumuffinit valmistuu nopeasti ja helposti ja säilyvät hyvinä ja mehukkaina useammankin päivän. Tosin säilyvyydestä en menisi takuuseen, sillä me ainakin popsittiin näitä menemään monta jo heti uunista tullessaan. Nämä on lämpimänä ihan taivaallisia! Veikkaamme, että jäde tai vaniljakastikekin sopisi lämpimien muffinien kaveriksi varsin hyvin.

Joko te olette ennättäneet leipoa ompuista? Meillä olisi tarkoitus ainakin vielä omenapiirasta leipoa tällä viikolla. Tehdään yleensä omppupiiras tällä reseptillä, mutta tänä vuonna olisi ajatus kokeilla jotain uutta. Jos teillä tulee ideoita mieleen, kommentoikaa tuohon alas, leivomme loppuviikosta!

omenamurumuffinssit

omenamuffinit

Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan näitä muffineita. Ja jos et ole niin perso makealle, voit jättää osan reseptin sokerista pois. Myös muru muffinien pinnalla on korvattavissa vaikkapa granolalla tai myslillä, jos haluat vähän kevyempää herkuteltavaa. Tai, sitten vaan herkuttelet hyvällä omatunnolla (tai tunget herkkuja kavereille ja pakkaseen, kuten me!).

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Omenamurumuffinit

Ainekset (15 annosta)

150 g
voita (pehmeänä)
1 dl
hienoa sokeria
1½ dl
fariinisokeria
1
kananmuna
1 dl
maitoa
3 dl
erikoisvehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
250 g
kuorettomia omenakuutioita (2-3 omppua)
Kanelimuru
2 rkl
voita (kylmää)
2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
kaurahiutaleita
4 rkl
vehnäjauhoja
½ tl
kanelia
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna edelleen sekoittaen.
2. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on löysää.
3. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa.
4. Kääntele omenakuutiot hellästi joukkoon nuolijalla.
5. Annostele 12 muffinivuokaan n.2/3 täyttäen (tai vähän yli), jos sinulla on vähän pienemmät vuoat, taikinasta voi tulla 15 muffinia. Valmista nopeasti muruseos sekoittamalla kaikki ainekset yhteen kulhossa ja nyppimällä ne käsin muruksi. Jaa tasaisesti muffinien pinnalle.
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa kolmen päivän ajan.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *