Omenajuustokakkupalat
Viime kertaisten omenamurumuffinien jälkeen lupailimme lisää omenaista herkuteltavaa, ja keittiössä syntyikin nämä omenajuustokakkupalat. Täydellinen yhdistelmä mehevää omenakakkua ja juustokakkukierrettä. Omenajuustokakkupalat on helppo tehdä ja nämä pysyy mehevinä useammankin päivän. Ja siis kun sanomme mehevinä, niin tarkoitamme sitä! Tämä resepti on alunperin muunneltu meidän porkkanakakustamme, joten jos haluat omenoiden sijaan käyttää reseptiin porkkanoita, onnistuu se vallan mainiosti! Jos omppujen (ja porkkanan) sijasta tykkään päärynästä, onnistuu nämä niistäkin!
Me käytimme tällä kertaa pelkästään raastettua omppua näihin, mutta näin jälkikäteen mietittynä suosittelemme laittamaan puolet omenoista raasteena ja puolet pieninä paloina, jotta herkkuun jää enemmän purutuntumaa. Jos et kaipaa purutuntumaa, raasteena vaan! Me laitoimme taikinaan kanelia ja vaniljaa, mutta jos kaipaat mausteisempaa versioita, voit huoletta lisätä joukkoon kardemummaa, neilikkaa tai inkivääriäkin!
Omenajuustokakkupalat on melko vaatimattoman näköisiä, mutta sitäkin maistuvampia. Nämä kestää muuten pakastuksenkin todella hyvin ja jääkaapissa sulatettuna säilyttävät mehevyytensä hyvin. Muuten suosittelemme säilyttämään näitä jääkaapissa tuorejuuston takia. Jääkaapissa nämä säilyy vähintään 3-4 päivää.
Seuraa meitä instagramissa @drjinna
Omenajuustokakkupalat
Ainekset (20 annosta)
- 300 g
- sulaa voita tai rypsiöljyä
- 5 dl
- sokeria
- 4
- kananmunaa
- 400 g
- omenoita (raasteena/kuutioina)
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- ½ tl
- suolaa
- 1 tl
- ruokasoodaa
- 2 tl
- kanelia
- 1 tl
- vaniljasokeria
- Juustokakkumassa
- 200 g
- tuorejuustoa
- 1
- keltuainen
- 1 dl
- sokeria
- 1 tl
- sitruunamehua/appelsiinimehua
Tee näin:
1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta omenat (suosittelemme kuorimaan puolet ja kuutioimaan puolet). Valmista juustokakkumassa vatkaamalla kaikki aineet kulhossa yhteen, siirrä sivuun.
2. Sekoita keskenään jauhot, suola, sooda ja mausteet.
3. Sekoita sähkövatkaimella keskenään sulatettu voi (ja/tai öljy), sokeri ja kananmunat (lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan!).
4. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa seoksen joukkoon, koko aika sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon omenat.
5. Kaada taikina pellille ja lusikoi päälle juustokakkumassa, tee veitsellä pintaan marmorikuvio. Me teimme kuvion ensin lusikoimalla taikinan pinnalle nokareita (noin 9) ja sitten veitsellä vedimme kuvioita nokareista. Paista 30-40 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
Vinkki! Tuo 400g omenoita syntyy noin 4-6 omenasta, riippuen omenoiden koosta.
Jos teen omenajuustokakkupaloja piirakkavuokaan, niin osaatko arvioida onko puolikas taikina sopiva määrä ?
Hei, puolikas taikina n.26cm vuokaan varmasti toimisi. Voi olla että paistoaika pitenee hiukan 🙂
5dl sokeria? Apua! :O
kyllä 🙂 toki sokeria voi laittaa vähemmän jos tahtoo tai osan voi korvata vaikkapa kookossokerilla 🙂