Omena-banaanileipä
Vielä yksi omenainen resepti tälle syksylle tämän herkullisen omena-banaanileivän muodossa. Omena-banaanileipä on mehevä ja ihanan kanelinen, ja niin helppo tehdä. Samalla reseptillä onnistuu myös ihan tavallinen banaanileipä, jos et halua käyttää omenoita. Korvaa vaan omenat kokonaan banaanilla.
Täällä etelässäkin alkaa vähitellen näyttää syksyltä ja ruska on pian täällä. On ollut ihana kuvata (ja herkutella) syksyisillä herkuilla ja päästä sitä kauttakin syksyn tunnelmaan. Tätäkin reseptiä kirjoitellaan lämpimän viltin alta teemuki vieressä. Pitäisiköhän vielä hakea villasukatkin ja virittäytyä ihan kunnolla syksyn fiilikseen?
Tänä syksynä on tullut leivottua erityisen paljon omenareseptejä (ja muutenkin syötyä omenoita). Kokeile myös myös näitä tämän syksyn omenaisia reseptejä, omenamurumuffineita ja omenajuustokakkupaloja. Omenaisten herkkujen sijasta alammekin tällä viikolla leipomaan halloween-reseptejä ja jatkamme myös joulukalenterin parissa puuhausta. Jos on joku resepti mitä erityisesti toivot, laita alle kommenttia tai laita vaikka viestiä instagramin puolella! 🙂
Vinkataan vielä täälläkin, että meidän ja Say it with a Caken tämän vuoden halloween herkkuboksi (sekä halloweenkakku) on nyt ennakkotilattavissa, ja täältä löydät lisää tietoa tilauksesta. Siellä on NIIN ihania herkkuja luvassa!
Omena-banaanileipä
Ainekset (12 annosta)
- 5 dl
- erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl
- leivinjauhetta
- ½ tl
- ruokasoodaa
- 1 tl
- kanelia
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 115 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 2 dl
- fariinisokeria (tai kookossokeria)
- 2
- kananmunaa
- ½ dl
- jogurttia/ranskankermaa
- 2½ dl
- banaania muussattuna (n.2 banaania)
- 2½ dl
- omenaraastetta (n.2-3 omenaa)
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele leipävuoka öljyllä/voilla (meidän vuoka oli n.30x12cm).
- Sekoita kulhossa yhteen kaikki kuivat aineet, siirrä sivuun.
- Mittaa sitten toiseen kulhoon huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeria, vatkaa sähkövatkaimella (tai yleiskoneessa) näistä kuohkea, vaalea vaahto. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksitellen ja koko ajan sekoittaen.
- Lisää sitten joukkoon jogurtti, muussattu banaani sekä omenaraaste. Muista kaapia kulhon reunat.
- Lisää viimeisenä kuivat ainekset kolmessa osassa. Älä ylivatkaa taikina, ettei eivästä tule sitkeä. Kaada sitten valmis taikina voideltuun vuokaan (jos haluat, voit koristella leivän vielä puolittamalla yhden banaanin keskeltä ja asettamaan sen taikinan pinnalle) ja paista uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
- Anna omena-banaanileivän jäähtyä vuoassaan ja poista sitten vuoasta ja tarjoile.
Leipä säilyy ilmatiiviissä rasiassa säilytettynä 3-4 päivää, jääkaapissa jopa viikon.