Omar-likööri

omar-likööri

Jos pidät Omar-karkeista, saattaa tämä omar-likööri resepti olla juuri sinua varten. Teimme tänä vuonna söpöihin lahjapulloihin todella helppotekoista omar-likööriä, joka onnistuu ihan jokaiselta (jolla riittää ikää!). Saat muokattua liköörin makua hieman valitsemalla eri prosenttisia alkoholeja tai käyttämällä kondensoitua maitoa. Tehdessä kannattaa ottaa huomioon, että maitopohjaiset liköörit eivät ole pitkäikäisimpiä, mutta kylmässä ja ilmatiiviisti säilöttynä tämän pitäisi kyllä viikon-pari säilyä ihan hyvänä.

omarlikööri

omarlikööri

Sellaisia pukinkonttiin itselle tai kavereille. Ja NIIN helppo tehdä, vain pari päivää hölskyttelyä ja valmista tuli! Jos kaipaat toista hyvää liköörireseptiä, kurkkaa tämä Kokit & Potit-blogin herkullinen Baileys resepti! Jos puolestaan kaipaat holitonta lahjottavaa kavereille, kokeile omenaglögiä! Seuraavissa kahdessa luukussa onkin vuorossa lukijoiden toivereseptejä, leivontaa ja makeisia! Eli taattua joulukalenteri-matskua luvassa.

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Omar-likööri

Ainekset

2 pss
omar-karkkeja
35 cl
vodkaa
1 dl
kondensoitua maitoa (enemmän/vähemmän)
+ pieniä pulloja säilytykseen!

Tee näin:

  1. Mittaa puhtaaseen purkkiin (tai isoon pulloon) omar-karkit. Kaada päälle vodka.
  2. Hölskyttele purkkia useampaan otteeseen valmistuspäivänä sekä seuraavana päivänä, kunnes omar-karkit ovat kokonaan liuenneet joukkoon. Valmistusvaiheessa likööri saa tekeytyä huoneenlämmössä, jotta karkit sulavat.
  3. Kun kaikki karkit on sulaneet joukkoon, maista puhtaalla lusikalla. Jos kaipaat lisää makeutta tai että likööri on vähän miedompaa, lisää haluamasi määrä kondensoitua maitoa (ei valmiiksi karamellisoitua). Hölskytä se joukkoon. Siivilöi valmis likööri puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä.

HUOM! Likööri säilyy vähintään viikon kylmässä ilmatiiviissä pulloissa. Jos seos meinaa erottua, hölskyttele ennen nauttimista!

HUOM! Voit käyttää muutakin alkoholia, kuten viskiä tai rommia.

ruoka joulu juomat joululahjaideat
Kommentit (2)
  1. Ooh mitä herkkua! Ja mitä parhain lahjaidea. Kiitos tästä ❤️

    1. Kiitos! Tämä maistuu juurikin siltä miltä pitää! 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *