Mutakakku vadelmavaahdolla (G)

mutakakkuvadelmavaahdolla

Ystävänpäivä on viikon kuluttua, ja hyvä tapa juhlistaa ystäviä ja rakkaita on leipoa tämä mutakakku vadelmavaahdolla. Tämä kakku yhdistää ihanaa täyteläistä suklaata sekä kevyttä vadelmavaahtoa. Meidän mutakakussa ei ole lainkaan jauhoja, joten se on myös täysin gluteeniton. Lupaamme että ette tule kaipaamaan jauhoja, sillä tämä kakku on varsin täydellistä ilman niitäkin. Vadelmavaahto on simppeli valmistaa, tarvitset vain vispikermaa ja kirpsakkaa vadelmahilloa. Kakun pinnan voit koristella tuoreilla vadelmilla sekä keksein tai konvehdein.

Vietättekö te ystävänpäivää? Me ei sen kummemmin, mutta aina on kiva saada syy leipoa! Ja mikä parempaa, leipoa jotain pastellista. Tämä nyt ei niin pastellisesta mene, vaikka vadelmavaahto onkin kauniin heleän vaaleanpunainen. Jos kaipaat pastellisempia herkkuja, kurkkaa nämä pink velvet-kuppikakut sekä ihanat ystävänpäiväkeksit.

mutakakku vadelmavaahdolla

mutakakku vadelmavaahdolla

Miltäs mutakakku vadelmavaahdolla kuulostaa teistä? Täällä tykättiin! Jos juuri vadelmat ei ole sinun mieleesi, voit vaihtaa vadelmahillon johonkin toiseen yhtä herkulliseen hilloon tai marmelaadiin. Suosittelemme kuitenkin pysyttelemään kirpeiden ja raikkaiden makujen parissa, jotta mutakakun suklaisuus ei peitä niitä alleen.

Aloimme tässä kirjoittaessa pohtia, että meidän sitruuna-valkosuklaamutakakusta saisi myös ystävänpäiväversion, jos tämän reseptin vadelmavaahdon levittäisikin sen päälle! Vadelma ja sitruunahan sopivat myös loistavasti yhteen. Ehkä joku teistä ehtii kokeilemaan tätä ennen meitä (olette aina niin ripeitä liikkeissänne), mutta meillä meni ainakin leivontalistan kärkeen!

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Mutakakku vadelmavaahdolla (jauhoton)

Ainekset (16 annosta)

300 g
laadukasta tummaa suklaata
7
kananmunaa (valk.&kelt. eroteltuina)
115 g
voita (kuutioituna)
2½ dl
hienoa sokeria
2 tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
Vadelmavaahto
2 dl
vispikermaa
½ dl
vadelmahilloa
1 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

1. Aloita lämmittämällä uuni 175 asteeseen ja sen lämmetessä valmistele n. 24-26cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka vuoraamalla pohja leivinpaperilla ja voitelemalla reunat voilla.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kuppoihin. Sulata suklaa ja kuutioitu voi yhdessä mikrossa tai vesihauteessa.
3. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siirrä sivuun.
4. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa. Vaahdota kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja. Valmis vaahto tulisi olla kuitenkin sellaista, että kulhon voi kääntää huoletta ylösalaisin, ilman että valkuaisvaahto valuu sieltä.
5. Lisää sulan suklaa-voiseoksen sekaan vielä pieni ripaus suolaa ja vaniljasokeri.
6. Sekoita suklaa-voiseos vähitellen keltuais-sokeriseoksen joukkoon.(voit käyttää tässäkin sähkövatkainta)
7. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto neljässä osassa muun massan joukkoon ja kääntele kunnes seos on tasainen. Ole varovainen sekoittaessa, ettei vaahto lässähdä, sillä se on se mikä nostattaa kakun.
8. Kaada vuorattuun vuokaan ja aseta uunin keskitasolle. Laske samalla uunin lämpö 150 asteeseen. Kakku on uunissa n. 45-60 minuuttia. Älä anna kakun paistua läpikypsäksi, sillä muuten se ei ole mutakakku! 😉
9. Anna jäähtyä vuoassa hetki ja sitten avaa vuoka. Kakku on parasta kun annat sen vetäytyä hetken.

10. Valmista vadelmavaahto vaahdottamalla vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitten joukkoon vadelmahillo ja kääntele kunnes vaahto on tasainen. Levitä JÄÄHTYNEEN mutakakun pinnalle ja koristele.

Vinkki! Voit tehdä mutakakun jo edeltävänä päivänä ja säilyttää sen huoneenlämmössä kelmutettuna kuorruttamiseen saakka. Kuorruttamisen jälkeen kakku tulee säilyttää viileässä.

ruoka leivonnaiset kakut makeat-leivonnaiset
Kommentit (7)
  1. Nyt täytyy sanoa, että kyllä on maukas mutakakku ja helppo tehdä 😋. Tästä tulee suosikkikakkuni. Kiitos 😊.

    1. Kiitos ihanasta kommentista! Tämä on kyllä superhelppo 😉

  2. Tämä menee kyllä ehdottomasti testiin! 😍
    Selviytyisikö pohja (siis kakku ilman vadelmavaahtoa) useamman päivän, jos sen suojaisi? 🤔

    1. Ihana kuulla! 🙂 Pohja selviää 2-3 päivää huoneenlämmössä kelmulla suojattuna 🙂

      1. Kiitos vastauksesta, tämä siis menee testiin heti! 😊👍🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *