Pink Velvet cupcakes

Ystävänviikon kunniaksi leivoimme pink velvet kuppikakkuja, red velvetin vaaleanpunaisia serkkuja! Pink velvetiin ei tule laisinkaan kaakaota, jotta se säilyttää heleän värinsä, mutta se omaa silti pehmeän samettisen lopputuloksen joka on velvet leivoksille ominainen. Oletteko ikinä syönyt niin hyvää taikinaa, että lopulta on pakotettava itsensä lopettamaan jotta jotain selviäisi uuniin asti? 😀 näin käy meillä lähes aina red velvet-taikinan kanssa ja tämäkään ei ollut poikkeus! 😀

Me halusimme pinkin ylikuormituksen, joten teimme kuorrutteenkin vaaleanpunaisena, mutta yhtä hyvin voit jättää sen värjäämättä!

Pink Velvet cupcakes

Ainekset (12 annosta)

2½ dl
vehnäjauhoja
¾ tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
100 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
1 dl
piimää (huoneenlämpöisenä)
1⁄4 tl
ruokasoodaa
1 tl
valko-tai punaviinietikkaa
+ pinkkiä väriainetta
Kuorrute
200 g
tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
30 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1½ dl
vispikermaa
1½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
+ pinkkiä väriainetta
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Aloita mittaamalla vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri kulhoon. Sekoita haarukalla.

Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää sitten pari pisaraa vaaleanpunaista väriainetta (käytimme Progelin pinkkiä).

Lisää taikinan joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja piimää kunnes seos on tasainen. Voit tehdä tämänkin vaiheen yleiskoneella tai sähkövatkaimella.

Yhdistä viinietikka ja ruokasooda pienessä kulhossa ja kaada vaahtoava seos taikinan joukkoon. Sekoita huolellisesti. Annostele taikina muffinivuoilla vuorattuun muffinipeltiin täyttäen noin 2/3 osaa vuoista. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.

Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa yhteen tuorejuusto ja voi. Lisää niiden joukkoon vielä tomusokeri, vanilja ja väriaine, sekoita huolella.

Kääntele puolet kermasta tuorejuustoseokseen. Lisää loput kermasta ja kääntele tasaiseksi massaksi. Kauho valmis kuorrute tyllalla varusteltuun pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!

 

Pink Velvet kuppikakut säilyy jääkaapissa noin kolmen päivän ajan.

Kommentit (2)
  1. sari kalliomaki
    9.2.2018, 09:23

    Kovin on samansuuntaiset ajatukset, mulla on tehtynä niitä red velvet versioita 😀

    1. Nam! Red velvet kuuluu ehdottomasti meidän suosikkikakkuihimme! Kuppikakkujakin on tullut tehtyä, mutta tällä kertaa mentiin pinkillä teemalla 😉 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *