Mustikkaskonssit
Jatketaan mustikkaisella linjalla vielä hetken verran. Tällä kertaa leivoimme ihanan maukkaita mustikkaskonsseja. Mustikkaskonssit on täydellisiä kermavaahdon tai vaikkapa hillojen kanssa tarjoiltuna. Parastahan nämä on tietenkin teen tai kahvin kyytipoikana. Voit tehdä näitä skonsseja muistakin marjoista onnistuneesta, mutta mustikkaiset veivät kyllä meidän kielen mennessään. Lisäsimme taikinaan hieman sitruunaa mukaan, mutta jos et pidä sitruunan mausta, voit jättää sen pois.
Jos innostuit skonsseista, kokeile näitä perinteisiä versioita tai näitä herkullisia suolaisia parmesaaniskonsseja (jotka valmistuu muuten puolessa tunnissa!). Kummatkin loistavia herkkuja sellaisenaan, tai muiden täytteiden kanssa tarjoiltuna.
Jotenkin tänä vuonna on ollut erityisen ihana leipoa mustikasta. Ehkä se johtuu siitä, että mustikkaa on tarjolla todella runsaasti ja monet muutkin ovat sitä innoissaan käyneet keräämässä! Vielähän sitä löytyisi metsästä ämpärikaupalla, joten ei kun luontoterapian pariin! Meidän pakastin alkaa valitettavasti kaikkien marjojen kanssa olla ääriään myöten täynnä. Jos sinne saisi vielä vähän vadelmaa ängettyä…
Seuraa meitä instagramissa tästä ja facebookissa täältä.
Mustikkaskonssit
Ainekset (12 annosta)
- 2½ dl
- maitoa
- 1 rkl
- sitruunamehua
- 7½ dl
- vehnäjauhoja
- 4 tl
- leivinjauhetta
- ½ dl
- hienoa sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 125 g
- voita (kylmänä&kuutioituna)
- 1
- kananmuna
- 150 g
- mustikoita
- (+puolikkaan sitruunan raaste)
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
- Mittaa kulhoon maito sekä sitruunamehu, siirrä sivuun noin kymmeneksi minuutiksi tai kunnes seos muodostaa pieniä paakkuja (ns.erottuu). Kun näin on tapahtunut, vatkaa joukkoon kanamuna.
- Mittaa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja voi kulhoon (teimme itse yleiskoneessa, mutta sähkövatkaimellakin onnistuu) tai monitoimikoneeseen/blenderiin ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Jatka taikinan valmistamissa kulhossa ja vatkaimilla, lisäten murun joukkoon puolet maitoseoksesta. Lisää maitoseosta vielä hiukan, jotta saat taikinasta muodostettua pallon (jätä loput maitoseoksesta voiteluun). Älä ylivaivaa taikinaa. Lisää joukkoon mustikat, ei haittaa jos osa vähän hajoaa joukkoon. Jos marjat ovat todella meheviä, voit ensin kaulita taikinan ja painaa marjat pinnalle.
- Kaulitse taikinapallo leivinpaperin päällä noin kolmen sentin paksuiseksi ja leikkaa sitten siitä pyöreällä piparimuotilla (tai lasilla) paloja (muodosta jämäpaloista uusi pallo ja toista), nosta ne pellille ja voitele vielä maitoseoksella.
- Paista 15 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kauniin kullanruskeita, tarjoile tuoreena hillojen ja kerman kera.
Mustikkaskonssit
|
Mitä ihmettä tarkoittaa kylmänä&kuutioituna?
Hei, voi suoraan jääkaapista kylmänä ja kuutioituna pieniksi. Auttaa sekoittumaan paremmin 🙂