Mustikkakeksit – Juhannuskalenteri luukku 9

mustikkakeksit

mustikkakeksit

Ei ole mikään salaisuus, että meidän blogista löytyy useita (-kymmeniä) keksi ja pikkuleipäreseptejä, sillä niitä on aina helppo ja nopea valmistaa. Tällä kertaa käytimme keksien joukossa tuoreita mustikoita tuomassa makua ja mehevyytä, ja nämä ovatkin aivan ihanan makuisia. Lisämakua voi halutessaan tuoda pähkinöillä tai vaikkapa rouhitulla valkosuklaalla, mutta mielestämme nämä olivat ihania juuri näin.

Parhaan lopputuloksen kekseihin saa käyttämällä tuoreita (ja melko kiinteitä) mustikoita, milloin ne eivät päästä kauheasti nestettä taikinaan. Me käytimme pensasmustikoita, mutta tavalliset tuoreet mustikatkin käy. Kokeile myös näitä vadelma-valkosuklaakeksejä tai näitä herkullisia omenakeksejä.

mustikkakeksit

Miltäs mustikkakeksit vaikuttaa? Itse olimme positiivisen yllättyneitä miten pehmeänä nämä pysyivät seuraavaankin päivään. Huomenna on luvassa jotain pirteää kesäkuuhun! Tervetuloa seuramaan meitä myös instagramin puolelle @drjinna. 

Mustikkakeksit

Ainekset (15 annosta)

115 g
pehmeää voita
1 dl
fariinisokeria
¾ dl
hienoa sokeria
1
kananmuna
2½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
vaniljasokeria
½ tl
ruokasoodaa
reilu kourallinen mustikoita
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen, valmistele pelti. Mittaa kulhoon voi ja sokerit. Vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää vaahdon joukkoon kananmuna, kaavi kulhon reunat ja vatkaa kunnolla.
  3. Lisää vaahdon joukkoon kuivat ainekset. Älä ylivatkaa, jotta keksitaikinaan ei tule sitkoa.
  4. Kääntele viimeisenä joukkoon sitruunankuori sekä mustikat. Vaihtoehtoisesti voit painella mustikoita keksipallojen pinnalle, jos pelkäät taikinan värjäytyvän.
  5. Lusikoi taikinasta suunnilleen pingispallon kokoisia keksipalloja pellille (pellille mahtuu n.9kpl kerralla) ja paista uunin keskitasolla 8-12 minuuttia uunin tehosta riippuen.
  6. Nosta valmiit keksit jäähtymään ritilälle tai lautaselle. Valuta pinnalle kuorrutetta lusikalla (1 rkl sitruunamehua+tomusokeria sen verran, että kuorrute on haluamasi paksuista).

Keksit säilyy hyvänä huoneenlämmössä noin kolme päivää.

ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *