Mikrokinuski – mikroleivontaa
Pidämme maanantaisin blogissa mikromaanantaita (tai siis niin kauan kun me onnistumme/keksimme mikrollamme leipomaan), milloin perehdymme nopeisiin ja helppohin herkkuihin jotka valmistuvat mikron voimalla! Testataan mitä käy jos uuni hajoaa ja mikro on ainoa tapa leipoa!
Marenkien, hillojen ja pannukakkujen jälkeen on hyvä mainita, että mikrossa valmistuu nopeasti ja vaivattomasti myös herkullisia kastikkeita. Aloitetaan varmasti suosituimmasta, eli kinuskikastikkeesta. Mikrokinuskia voi valmistaa juuri sen verran kuin tarvitsee, esimerkiksi jädeannoksen loppusilaukseksi!
Mikrokinuskin teko on myös turvallisempaa kuin tavallisen, joten myös esimerkiksi lapset voivat mikrotella itselleen tätä herkkua!
Muistattehan myös nämä mikroreseptit;
Mikrokinuski
Ainekset (1 annos)
- 2 rkl
- voita
- 4 rkl
- fariinisokeria
- ½ tl
- vaniljasokeria
- 2 tl
- kuohukermaa
- (ripaus suolaa)
Tee näin:
- Mittaa voi mikronkestävään astiaan, esimerkiksi kahvikuppiin ja mikrota voita noin puolen minuutin ajan.
- Lisää voin joukkoon sokerit ja kerma. Jos haluat kinuskikastikkeesta suolaisempaa, voit lisätä pienen ripauksen suolaa myös.
- Mikrota noin puoli minuuttia, sekoita ja mikrota noin 10-15 sekuntia lisää. Mikäli seos on vielä todella löysää, voit lämmittää sitä hetken lisää. Sekoita ja tarjoile.
VINKKI! Valmis kinuskikastike säilyy jääkaapissa noin viikon ilmatiiviiseen rasiaan purkitettuna.
2tl kermaa?
kyllä 🙂 tästä reseptistä tulee yksi annos 🙂 (esimerkiksi jäätelön päälle)