Mikrogranola – mikroleivontaa

Kuten olemme jo todenneet että mikrossa voi valmistaa melkein mitä tahansa, niin miten olisi ihana, rapea mikrogranola? Mikrogranola valmistuu minuuteissa ja jos granolavarastot ammottaa tyhjyttään, satsin tätä herkkua pyöräyttää vaivattomasti ja vain muutamasta ainesosasta!

Mikrogranolaa voi muunnella omaan makuun sopivaksi lisukkeilla, kuten kuivatuilla marjoilla ja pähkinöillä! Omaan satsiimme lisäsimme myös pienen määrän kanelia tuomaan sesongin makua! 🙂

Ihanaa alkavaa viikkoa ja muistakaa myös muut mahtavat mikroreseptit;

Mikromarengit

Mikrohillo

Mikropannukakut

Mikrokinuski

Mikrogranola

Ainekset (1 annos)

1 dl
isoja kaurahiutaleita
1½ rkl
hunajaa, vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia
2½ tl
vettä
2 tl
kookosöljyä
1 rkl
haluamiasi pähkinöitä rouhittuna
1 rkl
manteli- tai kookoslastuja
(1/4 tl kanelia)
(1 rkl kuivattuja karpaloita tai rusinoita)
10 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

  1. Mittaa kaikki ainekset lämmitystä kestävään keraamiseen astiaan, esimerkiksi kahvikuppiin. Sekoita huolella.
  2. Lämmitä seosta noin puolentoista minuutin ajan (teimme itse täydellä teholla n.800W) ja sitten sekoita huolella. Pidä huoli että nesteitä ei ole valunut mukin pohjalle.
  3. Mikrota vielä puolitoista minuuttia, sekoita uudelleen ja tarvittaessa mikrota vielä kymmenen sekunnin erissä mikäli mysli ei ole saanut haluttua kullanruskeaa sävyä. Varo kuitenkin ettei granola pala!
  4. Anna jäähtyä ja nauti!

VINKKI! Jos haluat lisätä granolaan makua vaikkapa kanelilla, lisää se mikrotuksen loppuvaiheessa. Lisätessäsi kuivia marjoja tai hedelmiä, laita ne joukkoon vasta kun mysli on jo valmis.

Mikrogranola säilyy tiiviiseen rasiaan pakattuna noin viikon

ruoka arkiruoka leivonta valipalat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *