Mehevä omenakakku
Syyskuussa siirrytään mustikoista omenoihin, ja ensimmäisenä vuorossa on tämä mehevä omenakakku. Tämä kakku koostuu neljästä osasta, mutta se ei silti ole työläs eikä aikaa vievä. Pohjana toimii samainen kakkupohja, kuin edellisessä mustikkakakussa, tosin tähän lisäsimme herkullisen tuorejuustokerroksen murupinnan alle. Ja on sanottava että toimii aivan täydellisesti. Jos haluat keveämmän version, voit käyttää tuorejuuston sijasta myös rahkaa, mutta meistä tämä on täydellinen tälläisenään!
Tulevana sunnuntaina 4.9. vietetään suomalaisen ruoan päivää ja halusimme jälleen Sarin kanssa tehdä yhtenevät reseptit juhlapäivän kunniaksi. Kummaltakin löytyy tänään herkulliset omenareseptit blogeista, meiltä tämä mehevä omenakakku ja Sweet Food O’Mine blogin puolelta herkullinen omenapiirakka drinksu! Me tykätään kovasti leipoa kotimaisista satokauden herkuista ja omenat sopii tähän loistavasti. Meidän omput on tuttavan pihapuista, ja päätyivät kakun lisäksi omenasoseeseen, mitä käytimme sitten puuroissa ja jogurttikulhoissa. Kakku sisältää myös Sunnuntain erikoisvehnäjauhoja, kotimaisia kananmunia sekä Dansukkerin suomalaista taloussokeria. Näistä jokaisesta löytyy Hyvää Suomesta-tunnusmerkki, milloin tiedät että raaka-aineet tulee Suomesta.
Tämä kakku on ehkä vaatimattoman näköinen, mutta sitäkin herkullisempi. Jos sinulta löytyy omenoiden sijaan päärynöitä, ne sopii tähän ihan yhtä loistavasti. Me söimme tätä kakkua heti lämpimänä (sillä omenat on ihania lämpimänä), mutta kakku oli aivan yhtä mehevää seuraavanakin päivänä. Tuorejuustokerroksen takia suosittelemme säilytystä viileässä, mutta ennen tarjoilua kakun on hyvä olla hetki huoneenlämmössä.
On jotenkin ihan käsittämätöntä miten nopeasti elokuu hurahti. Meillä alkaa viikonloppuna joulun suunnittelu ja kuvaus, sillä joulukalenteri täytyy aloitella ajoissa. Mutta myös halloween on suunnitteilla, ja sinne onkin luvassa muutamia ihania reseptejä. Mutta niistä lisää sitten vähän myöhemmin! 🙂
Tule joukkoomme myös instagramin puolella @drjinna
Mehevä omenakakku
Ainekset (12 annosta)
- Muruseos
- 2 rkl
- pehmeää voita
- 2 rkl
- sokeria
- 2 rkl
- kaurahiutaleita
- ½ dl
- vehnäjauhoja
- Kakku
- 115 g
- voita (pehmeänä)
- 2 dl
- hienoa sokeria
- 2
- kananmunaa
- 1 dl
- lämmintä maitoa
- 5 dl
- vehnäjauhoja
- 1½ tl
- leivinjauhetta
- 1 tl
- kanelia
- 1 tl
- kardemummaa
- 4-6
- omenaa (siivuina/kuutioina)
- Tuorejuustokerros
- 200 g
- vaniljatuorejuustoa
- ½ dl
- sokeria
- 1
- kananmuna
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmistele n.22cm irtopohja tai korkeareunainen piirasvuoka vuoraamalla sen pohjan sekä reunat leivinpaperilla.
- Valmista muruseos nyppimällä kaikki ainekset toisiinsa kulhossa. Siirrä sivuun.
- Mittaa kulhoon tai yleiskoneeseen voi ja sokeri, vaahdota vatkaimilla kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, muista kaapia kulhon reunat.
- Mittaa jauhot, leivinjauhe ja kaneli yhteen, lisää jauhoseosta ja lämmintä maitoa vuorotellen vaahtoon, lopettaen jauhoseokseen. Vatkaa vain kunnes taikina on sekaisin, kaavi vielä reunat.
- Lisää omenat kääntelemällä nuolijalla varovaisin liikkein (jos haluat, voit pyöritellä omenat kanelisokeriseoksessa ennen lisäystä). Vaihtoehtoisesti voit myös kaataa ensin puolet taikinasta vuokaan, lisätä sen pinnalle puolet omenoista ja toistaa sitten lopuilla.
- Valmista vielä tuorejuustoseos vatkaamalla kaikki ainekset yhteen huolellisesti.
- Kaavi taikina valmisteltuun vuokaan ja tasoita, lisää pinnalle tuorejuustoseos. Ripottele viimeisenä muruseos ja paista uunin keskitasolla noin 60 minuutin ajan. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kakku saa olla valmiina kostea ja mehevä, mutta ei raaka. Jos kakku on vielä 60 minuutin jälkeen hieman raaka, jätä se vartiksi sammutettuun uuniin jälkilämmölle.
- Nosta valmis kakku huoneenlämpöön. Anna jäähtyä vartin verran ja irroita sitten varovaisesti vuoasta. Nauti heti tai jäähtyneenä.
Tämä näyttää niin herkulliselta 💯😘
Ja ihan täydellinen paritus meillä myös tällä kertaa!
Todellakin! Drinksu näyttää myös niin ihanalta! 😛
Minne tuo tuorejuusto kerros tulee?
Kakun keskelle,päälle vai minne?
Päälle ennen murukerrosta 🙂