Mehevä appelsiinikakku

appelsiinikakku

Joulukalenterin alussa blogissamme oli vain yksi kahvikakkuresepti ja nyt on menossa jo kolmas! Kahvikakkuja on helppo leipoa ja ne maistuu niin hyvältä. Tuntuu että kahvikakut oli kauan pois “trendistä”, mutta mielestämme olisi kiva jos ne tekisi comebackin mitä pikimmiten!

Meidän uunissa valmistui tämä mehevä ja tuoksuva appelsiinikakku. Tarkoituksena oli tehdä kakkuun vielä kahvin makuinen kuorrute pinnalle, mutta lopulta päädyimme ihan tomusokeriin. Ja kun vuoka on näin näyttävä, ei se muuta vaadikaan! Jos juuri appelsiinikakku ei ole mieleisesi, voisi appelsiinin reseptistä vaihtaa vaikkapa sitruunaan!

appelsiinikakku

Mitäs te olette mieltä, pitäisikö kahvikakkujen tehdä comeback? Vai eikö ne koskaan lähteneetkään? Me ei olla ehkä itse leivottu niitä, mutta aina ilahdutaan jos kahvikakkua on tarjolla! Kurkkaa myös meidän mehukkaan piparikakun resepti täältä!

Instagram: @drjinna

Appelsiinikakku

Ainekset (10 annosta)

4 dl
erikoishienoja vehnäjauhoja
½ tl
ruokasoodaa
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
piimää tai jogurttia
2 rkl
appelsiinimehua
115 g
voita (pehmoisena)
1½ dl
fariinisokeria
1 dl
hienoa sokeria
1 dl
ruskeaa siirappia
2
kananmunaa
+ appelsiinikuoriraastetta
+ tomusokeria pinnalle
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Voitele huolella kuivakakkuvuoka, halutessasi voit voitelun jälkeen jauhottaa sen vehnäjauholla. Laita samalla uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Mittaa kuivat aineet yhteen kulhoon, siivilöi.
  3. Mittaa toiseen kulhoon sokerit ja voi. Vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Lisää joukkoon siirappi ja sen jälkeen kananmunat yksi kerrallaan, koko aika sekoittaen. Sekoita piimä ja appelsiinimehu keskenään.
  5. Lisää sitten vuorotellen piimäseosta ja kuivia aineita noin kolmessa erässä. Lisää vielä taikinaan appelsiinikuoriraaste.
  6. Kaavi reunat, ja vatkaa vielä hetken, että kaikki on kunnolla sekaisin. Kaada sitten taikina kakkuvuokaan (n.1,5l), tasoita taikinan pinta ja kopauta vuokaa ilmakuplien poistamiseksi. Sitten laita paistumaan 175 asteeseen vajaaksi tunniksi (jos sinulla on tehokas uuni, kokeile kypsyyttä n.45min kohdilla), uunin tehosta riippuen. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla useasta kohdasta.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin vartin ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään kunnolla. Jos kakku ei meinaa irrota (mikä ei itsellä nordic waren vuoilla tapahtunut), anna sen jäähtyä kunnolla ennen irroitusta.
  8. Hunnuta jäähtynyt kakku tomusokerilla ja nauti!
ruoka kakut leivonta joulu
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *