Dr. Sugar
Dr. Sugar

Mausteinen omenakakku

Kaupallinen yhteistyö: Sunnuntai

Syksy kääntyy pian talveksi ja peiton alle kääriytyessään on aika ihana jos lautaselle voi kumota palan mausteista kakkua. Tässä tapauksessa mausteista omenakakkua, täydelliseen syksyiseen herkkuhetkeen. Helpon kakun salaisuutena on ihanan mehevä ja mausteinen omenapohja sekä pohjaa täydentävä herkullinen tuorejuustokreemi. Kakun valmistaa melko nopeasti ja vaivattomasti, makunsa puolesta se sopii hyvin arjen keskelle tai miksei myöskin tulevan joulun herkkupöytään!

Kun leivomme, käytämme lähes poikkeuksetta erikoishienoja vehnäjauhoja, mutta tällä kertaa saimme käytettäväksemme Sunnuntain kakkuihin tarkoitetun Anni Helena-kakkujauhon. Kakku onnistui erinomaisesti ja mielestämme jopa paremmin kuin erikoishienolla! Meistä taisi kertaheitolla tulla Anni Helenan luottofaneja! Anni Helena on vähän karheampaa kuin suosimamme erikoishieno ja jauhetaan vehnänjyvän ydinosasta. Huomasimme, että se soveltui kakun lisäksi hyvin myös piiraisiin, kekseihin ja muffineihin, ja nekin onnistuivat superhyvin. Anni Helena ja muutamat muut Sunnuntain jauhot ovat saaneet itselleen uudet, upeat pakkaukset ja me ainakin kiinnitimme heti jauhohyllyillä niihin huomiota! Kurkkaa täältä muutkin upeat uudistuneet pakkaukset!

Helppoa ja niin herkullista. Ja tosiaan kakun sijasta tämän herkun voi myös tehdä (VIELÄ HELPOMMALLA!) peltipiiraan muotoon yhteen isoon uunipeltiin! Suosittelemme kokeilemaan tätä kakkua mikäli olette omenan ja mausteisten kakkujen ystäviä, ette varmasti pety!

Mausteinen omenakakku

Ainekset
( 20 Annosta )

300 ml
rypsiöljyä/sulaa voita
5 dl
sokeria
4
kananmunaa
400 g
raastettua omenaa (käytimme Granny Smith)
5 dl
Anni Helena kakkujauhoja
½ tl
suolaa
1 tl
ruokasoodaa (tai 2 tl leivinjauhetta)
2 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
Kuorrute
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
3 dl
vispikermaa
75 g
voita (huoneenlämpöistä, pehmeää)
3½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 h 35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 20 min

Tee näin:

1. Voitele kaksi 20-24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka voilla tai vuokaspraylla. Jos sinulla on vaan yksi vuoka, voit paistaa kakkupohjat kahdessa osassa (tai uunipellillisen piirakkaa). Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Raasta omena. Jos omenat on kovin mehukkaita, voit raastaa ne siivilään ja valuttaa ylimääräiset mehut pois.
2. Sekoita keskenään jauhot, suola, sooda ja mausteet.
3. Sekoita sähkövatkaimella keskenään öljy/sulatettu voi, sokeri ja kananmunat (lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan!).
4. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa seoksen joukkoon, koko aika sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon omenaraaste.
5. Kaada taikina vuokaan (tai pellille) ja paista 25-35 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna pohjien jäähtyä ennen kuorruttamista.
7. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
8. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi, lisää vanilja.
9. Lisää sihdattu tomusokeri tuorejuustoon koko ajan  sekoitten. Vatkaa vielä pari minuuttia.
10. Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele joukkoon. Kun tämä on sekoittunut, lisää loput kermasta ja kääntele sekin joukkoon.
11. Täytä & kuorruta jäähtynyt kakku ja tarjoile! Pellilliseen voit levittää kuorrutteen pinnalle lusikalla tai palettiveitsellä.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *