Kuivatut appelsiinit

kuivatutappelsiinit

kuivatutappelsiinit

Hyvää joulukuun ensimmäistä ja samalla meidän neljättä joulukalenteria ja sen ensimmäistä luukkua. Ensimmäisessä luukussa on vinkki ihaniin kuivattuihin appelsiineihin, ja niistä tehtyyn kauniiseen viirinauhaan (no, teknisesti nämä ei ole viirejä, mutta…). Kuivatut appelsiinit sopii toki myös kakkujen koristeeksi tai vaikkapa joululahjapakkausten koristeeksi. Myös kauniit soodataikinasta valmistetut koristeet sopisi lahjapakettien koristeeksi.

appelsiiniviiri

KUIVATUT APPELSIINIT JA KORISTEVIIRI:

  1. Leikkaa appelsiinit ohuiksi siivuiksi (meidän omat oli vajaa puoli senttiä paksuja), aseta ne leivinpaperilla varustellulle pellille. Anna kuivua 70-80 asteisessa uunissa 8-10 tuntia (riippuen vähän siivujen koosta). Appelsiineja kannattaa välillä käännellä, jotta ne kuivuu tasaisesti. Älä jätä appelsiineja liian kosteiksi, etteivät ne homehdu.
  2. Tee valmiisiin appelsiinisiivuihin pienet reiät ja pujota lanka reiästä läpi, tee solmu. Toista kunnes saat haluamasi kokoisen viirin.

Vinkki! Jos haluat appelsiineista kiiltäviä, ripottele niiden pinnalle vähän tomusokeria ennen paistoa.

Palataan huomenna ihanan ja pastellisen luukun parissa. Huomenna kannattaa olla myös kuulolla instagramin puolella, sillä siellä on luvassa jotain kivaa myös! Seuraa meitä instagramissa @drjinna.

Jos kaipaat lisää upeita joulukalentereita, tsekkaa myös Kokit & Potit, Hannan Soppa, Pullahiiren leivontanurkka sekä Makeaa!

ruoka joulu hedelmat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *