Kirsikkajuustokakku purkissa – Juhannuskalenteri luukku 4
Nyt jotain helppoa ja nopeaa (varsinkin jos teidän keittiöt menee yhtä kuumiksi kesällä kuin meidän). Tämä kirsikkajuustokakku purkissa valmistuu puolessa tunnissa ja on helppo tarjottava yllätysvieraille. Juustokakut sisältävät murskattua keksinmurua, pehmeää juustokakkumassaa sekä herkullista kirsikkakompottia. Kirsikan sijasta voit tietenkin käyttää muitakin marjoja tai vaikkapa luumuja! Jos kaipaat ihan ehtaa juustokakkua, kokeile tätä silkinsileää paistettua juustokakkua!
Oletteko te tehneet purkkijuustokakkuja ennen? Kirsikkajuustokakut purkissa on vasta meidän toinen kerta, mutta helppouden takia varmasti tulee kokeiltua muitakin makuyhdistelmiä. Kirsikkakompotin sijasta voit käyttää muitakin hilloja tai curdeja, myös valmiita versioita. Tuolla samalla kompottireseptillä onnistut muistakin marjoista ja hedelmistä helposti. Itse juustokakkumassaan voit tuoda lisämakua vaikkapa kahvilla tai erilaisilla likööreillä.
Huomenna onkin taas vuorossa uusi sitruunainen resepti (niitähän meillä riittää). Tule mukaan myös instagramin puolella @drjinna!
Kirsikkajuustokakut purkissa
Ainekset (4 annosta)
- 2 dl
- kuohukermaa
- 200 g
- mascarponea
- ½ dl
- tomusokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- + keksimurua
- Kirsikkakompotti
- 1 rkl
- perunajauhoja (tai maizenaa)
- 3 rkl
- vettä
- 500 g
- kirsikoita (pakastettuja/tuoreita)
- ½
- sitruunanmehu ja kuorta
- ½ dl
- sokeria
Tee näin:
- Ota esille puhtaat purkit tai lasit. Valmista kirsikkakompotti paksupohjaisessa kattilassa keittämällä kirsikoita, vettä, sokeria, sitruunamehua ja perunajauhoja kunnes seos sakeutuu (n.10min), anna jäähtyä. Murskaa muutamia kaurakeksejä.
- Vaahdota kuohukerma ja tomusokeri löysäksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone koko aika vatkaten. Lisää vielä vanilja.
- Kokoa purkit aloittamalla kaurakekseistä, lisää sitten kompottia ja moussea, toista kunnes purkit on täynnä. Koristele valmiit purkit kompotilla ja keksimurulla.