Kaneliset kinuskisilmät
Nämä hurmaavan herkulliset kaneliset kinuskisilmät toivottavat teidät tervetulleeksi blogimme seitsemänteen joulukalenteriin. Tervetuloa odottelemaan joulua ihanien reseptien äärellä aina sinne jouluaattoon saakka. Pikkutonttu kertoi myös että huomenna luukusta saattaisi löytyä arvonta!
Teimme muutama vuosi takaperin kesäkalenteriimme ihania sitruunasilmiä ja tällä kertaa joulun kunniaksi halusimme kokeilla leipoa kaneliset kinuskisilmät. Nämä on aivan ihania ja ennen kaikkea helppoja valmistaa. Käytimme kinuskisilminä Valion paistokestävää kinuskikreemiä ja toimi aivan loistavasti. Jos haluat käyttää muuta kinuskia, vaikkapa itse keitettyä, suosittelemme leipomaan keksit ”kolojensa” kanssa ja täyttämään vasta valmiina. Periaatteessa karamellisoidun kondensoidun maidon pitäisi myös kestää paistoa, mutta emme mene juuri tässä reseptissä vannomaan sillä emme ole ehtineet testata toimivuutta!
Suosittelemme näitä herkkuja toki joulupöytään, mutta myös lahjaksi tai vaikka joulumyyjäisiin. Vaihtelua saat käyttämällä kinuskin sijaan paistonkestävää marmeladia (luumumarmeladi varmasti toimisi ihanasti!. Jos täytät keksit vasta paiston jälkeen, silmän voi tehdä myös nutellasta tai biscoff-tahnasta.
Miltä kuulostaa kaneliset kinuskisilmät? Täällä ainakin maistui hyvin. Ja pysyy hyvänä huoneenlämmössä useamman päivän. Jos säilytät keksit ilmatiiviisti, koostumus saattaa jopa parantua, sillä se hiukan pehmenee kinuskikreemistä ja muuttuu ihanan suussasulavaksi.
Seuraa meitä ja joulutunnelmia myös instagramin puolella @drjinna
Kaneliset kinuskisilmät
Ainekset (36 annosta)
- 6 dl
- vehnäjauhoja
- 2 tl
- kanelia
- 1 tl
- leivinjauhetta
- 225 g
- voita (huoneenlämpöisenä)
- 2 dl
- hienoa sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 1
- kananmuna
- Päälle & sisälle
- ½ dl
- hienoa sokeria
- 1 tl
- kanelia
- 1 prk
- Valion kinuskikreemiä
Tee näin:
- Mittaa jauhot, kaneli sekä leivinjauhe kulhoon. Siirrä sivuun.
- Mittaa toiseen kulhoon pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Vaahdota käsivatkaimilla tai yleiskoneessa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Muista kaapia reunat.
- Lisää kananmuna edelleen sekoittaen. Kaavi jälleen reunat.
- Lisää joukkoon kuivat ainekset kolmessa erässä. Sekoita vain kunnes taikina on muodostunut. Älä ylivatkaa.
- Mittaa syvälle lautaselle sokeri ja kaneli, sekoita.
- Muodosta valmiista taikinasta käsin pieniä, noin vajaan ruokalusikallisen kokoisia palloja, pyöritä ne kaneli-sokeriseoksessa, nosta pellille tai lautaselle ja paina sitten pallon keskelle pieni kolo sormella.
- Anna keksien tekeytyä kylmässä 2-3 tuntia tai seuraavaan päivään (joskin yli 3 tunnin tekeytymisessä suosittelemme kelmuttamaan). Tämä vaihe on tärkeä, jotta keksien koostumus pysyy hyvänä paistaessa ja keksit eivät leviä.
- Kun keksit ovat tekeytyneet kylmässä tarpeeksi kauan, täytä ne kinuskikreemillä pientä lusikkaa tai pursotinpussia apuna käyttäen.
- Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa 10-12 minuuttia. Keksit saa olla uunista tullessaan vielä hieman pehmeitä, mutta niiden ei kuulu ottaa väriä, muuta kuin pohjasta hiukan.
- Anna valmiiden keksien jäähtyä ennen herkuttelua. Valmiit keksit säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviisti säilytettynä 2-3 päivää.
Vinkki! Kokeile keksejä myös paistokestävillä marmeladeilla.
Voiko näitä pakastaa täytteen kera?
Luulisin että voi, mutta en ole täysin varma. Mutta ilman täytettä, ”painetut” keksit voi ainakin pakastaa!