Joulukalenteri luukku 16. – Pehmeät piparit

 

Apua! Vähän yli viikko jouluaattoon! Luukusta 16. paljastuu herkulliset pehmeät piparit jotka sulaa suussa ja sopivat niin glögin, kahvin kuin maidonkin makupariksi!
 
Pehmeät piparit ohje;
 
6 dl erikoisvehnäjauhoja
                                                                                  1tl ruokasoodaa
2 ½ dl sokeria
2 tl inkiväärijauhetta
1 tl kanelia
½ tl neilikkajauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
175 g voita, pehmeänä (ei sulana)
1 kananmuna
½ dl tummaa siirappia
 
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele samalla uunipelti leivinpaperilla.
2. Vaahdota sähkövatkaimella tai yleiskoneessa keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sekaan kananmuna ja vielä lopuksi siirappi.
3. Mittaa yhteen kaikki kuivat aineet ja lisää ne vähitellen vaahdotetun seoksen joukkoon.
4. Pyörittele taikinasta n.pingispallon kokoisia palloja ja nosta pellille, jos taikina on todella paksua, voit painaa taikinapalloja hieman matalimmiksi. Keksit leviää uunissa, joten muista jättää niille hyvin tilaa (yleensä laitamme itse n. 9 pellille, ja tästä reseptistä tulee noin kolme pellillistä).
5. Paista 175 asteessa n.10 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä. Keksit saa olla uunista tullessaan vielä pehmeitä.
6. Nosta lautaselle jäähtymään ja nauti!
7. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa noin viikon.
 

 

-Dr.Sugar-
Kommentit (3)
  1. Hei, tällä ohjeella ei ainakaan mulla pallerot levinneet uunissa ollenkaan. Piti itse paistoajan jälkeen painella litteäksi. Muuten kyllä oikein makoisia keksejä.

    1. Voi että 🙄 meillä levisi palleroista juuri tälläisiksi kuin kuvissa. Jauhot saattaa tietenkin vaikuttaa asiaan..käytimme itse erikoishienoja jauhoja, taidan lisätä sen yksityiskohdan reseptiin! 😊 hyvä kuitenkin että maistui!

  2. Eikö nostatus ainetta ollenkaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *