Joulukahvikakku – Joulukalenteri luukku 23

joulukahvikakku

No nyt, 2020 joulukalenterin viimeinen reseptiluukku on tässä. Herkullinen joulukahvikakku sopii joulupöydän kahvi-tai glögihetkeen. Mausteinen kakku on ihanan mehevää, sisältäähän se kermaviiliä! Kakku säilyy hyvänä reilu viikon kylmässä, ja omaan makuun paraneekin vähän tekeytyessään. Harmillisesti taikina oli ihan vähän liian pieni meidän 2,5l kakkuvuokaan, joten se vähän turposi pohjasta hassusti, joten suosittelemme tekemään tämän 2l vuokaan.

Ensi vuodeksi on pakko hankkia uusia kakkuvuokia. Ei aina voi kierrättää samoja blogissa! 😀 Meidän kakkuvuokakaappi on tosin eri mieltä, sillä se on jo nyt liian täynnä. Tämä kakku on muuten tehty Nordic Waren Bavaria vuokaan (joku aina tiedustelee! Ymmärrän hyvin.).

joulukahvikakku

Toivottavasti kaikki pääsee rentoutumaan joulun viettoon pian omalla tavallaan. Tämä vuosi on ollut todella erilainen, monelle varmasti erityisen raskas ja kaikki ei pääse viettämään joulua rakkaiden kanssa kasvotusten tänä vuonna. Soitelkaa videopuheluita, laittakaa viestejä ja ottakaa yhteyttä läheisiin, veikkaan että kaikki kaipaa vähän ekstrajouluiloa 2020.

Palataan vielä huomenna meidän jouluterveisten kanssa! Lisää joulutunnelmaa instagramissa @drjinna

Joulukahvikakku

Ainekset (12 annosta)

100 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2 dl
sokeria
3 rkl
tummaa siirappia
200 g
kermaviiliä (1 prk)
2
kananmunaa
4 dl
erikoishienoja vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
2 tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
neilikkaa
½ tl
kardemummaa
ripaus muskottipähkinää
1 dl
kuivattuja marjoja/rusinoita (vapaaehtoinen)
1 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kahvikakkuvuoka huolellisesti. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Mittaa voi, sokeri ja siirappi kulhoon, vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon kananmunat yksi kerrallaan, koko aika sekoittaen.
  3. Lisää joukkoon kermaviili ja anna sekoittua joukkoon.
  4. Lisää viimeisenä kaikki kuivat ainekset, sekoita taikina tasaiseksi (älä ylivatkaa, ettei kakusta tule sitkeä). Voit halutessasi lisätä tässä vaiheessa taikinan joukkoon vielä kuivattuja marjoja tai rusinoita.
  5. Kaavi kakkutaikina vuokaan, tasoita, napauta pöytään pari kertaa että taikina asettuu vuoan kolosiin ja paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
  6. Nosta valmis kakku uunista pöydälle, anna sen levätä vuoassaan 5-10 minuuttia ja kumoa sitten lautaselle. Tarjoile jäähtyneenä.

Kakku säilyy viileässä säilytettynä reilu viikon.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *