Jäätee-puikot

jäätee-puikot

Vaikkakin juuri nyt ulkona ei ole ihan niin kuuma kuin muutama päivä sitten, meillä täällä sisällä on vielä vähän liian lämmin uunin käyttämiseen. Joten tällä kertaa valmistimme herkullisia jäätee-puikkoja. Jos haluaa jotain viitteitä siihen miten kuuma täällä meillä on, riittää että kuvista näkee miten nopeasti puikot alkoivat sulaa huoneenlämmössä!

Näitä puikkoja voi valmistaa kaupan jääteestä tai kotitekoisestakin. Jos sinulta puuttuu hyvä jääteen resepti, suosittelemme tätä. 

jäätee-puikot

Tällä kertaa itse saimme siis puolikkaita puikkoja, kun jääteepuikot sulivat vähän ajateltua nopeammin tässä lämmössä 😀 No onneksi uusi satsi valmistuu nopeasti (ja onkin itse asiassa jo tekeytymässä).

Jäätee-puikot

Ainekset (6 annosta)

5 dl
jääteetä
½
sitruunan mehu
1 rkl
hunajaa
1
haluamasi hedelmä (käytimme persikkaa)
6 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 6 h 00 min

Tee näin:

  1. Valmistele mehujäämuotit ja tikut. Tarvitset myös palan foliota millä peität muotit ja tökkäät sen läpi tikut pystyyn muotteihin.
  2. Leikkaa haluamasi hedelmä pieniksi paloiksi, tiputa tasaisesti muotteihin.
  3. Kiehauta jäätee ja lisää sen joukkoon puolikkaan sitruunan mehu sekä 1 rkl hunajaa (tai esimerkiksi agavesiirappia). Anna jäähtyä hetki.
  4. Kaada jäätee lusikan avulla mehujäämuotteihin kunnes ne ovat melkein täynnä. Aseta folio ja tökkää tikut pystyyn sen läpi. Anna tekeytyä pakkasessa vähintään kuuden tunnin ajan.
  5. Irrota muoteista pitämällä muotteja hetki kuuman veden alla. Herkuttele!
ruoka jaatelo leivonta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *