Helppo puolukkajuustokakku suklaalla

puolukkajuustokakku

puolukkajuustokakku

puolukkajuustokakku

Tiedättekös, tätä puolukkajuustokakkua ennen meidän blogista ei ole löytynyt yhtäkään puolukkareseptiä. Päätimme kuitenkin hyödyntää puolukkaa ja suklaata yhdessä ja tuloksena oli tämä helppo puolukkajuustokakku suklaaganachella. Eikö olekin suloinen kaikessa vaaleanpunaisuudessaan?

Vaaleanpunaisesta puheen ollen. Me ja Sweet Food O’Minen Sari päätimme yhdessä perustaa ruoka- ja leivontabloggaajille yhteisen Roosa-nauhakeräyksen. Haastamme teidät mukaan keräämään pottia tärkeän asian puolesta! Rintasyöpä koskettaa varmasti lähes jokaista meistä, joko oman tai läheisen kokemuksen kautta. Löydät meidän bloggareiden keräyksen täältä!

Kiitos kaikille mukana oleville ruoka-ja leivontablogeille ja kiitos myös kaikille jotka ottavat osaa keräykseen, oli se sitten lahjoituksen kautta tai ostamalla vaikkapa Roosa-nauha tuotteita. Pienikin ele on suuri, kun tarpeeksi moni ottaa osaa! Lisää Roosa-nauha kampanjasta voit lukea täältä.

puolukkajuustokakku

puolukkajuustokakku

puolukkajuustokakku

Puolukkajuustokakku sopii siis herkuteltavaksi muuten vaan tai vaikkapa juhlistamaan jotain! Helppoudellaan se valmistuu nopeasti ja herkullisuudellaan hurmaa varmasti! Jos haluat suklaan sijasta yhdistää juustokakkuun kinuskin, voit korvata ganachen kotitekoisella kinuskilla. Jos innostuit vaaleanpunaisesta leivonnasta, kurkkaa myös tämä Sarin upea vaaleanpunainen kahvikakku!

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Helppo puolukkajuustokakku suklaalla

Ainekset (10 annosta)

175 g
oreo-keksejä (muutkin käy)
50 g
voita
2½ dl
vispikermaa
200 g
tuorejuustoa
½-1 dl
tomusokeria
150 g
puolukkaa (soseena)
2
liivatelehteä
Suklaaganache
65 g
tummaa suklaata
½ dl
kuohukermaa
nokare voita
4 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

  1. Vuoraa 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla/reunakalvolla. Mittaa keksit blenderiin ja surauta hienoksi, hiekkamaiseksi muruksi. Lisää joukkoon voi ja surauttele kunnes se on sekoittunut joukkoon (nämä voi hoitaa myös käsin!). Painele keksimuru vuoan pohjalle ja laita jähmettymään kylmään.
  2. Soseuta puolukat blenderissä ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita sose ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vaahdota kermavaahto käsivatkaimilla tai yleiskoneessa ja sokeri kuohkeaksi, pehmeäksi vaahdoksi. Lisää puolukka-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon koko aika sekoittaen. Kaavi nuolijalla kulhojen reunat ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Nosta liivatelehdet puristamatta ylimääräisiä vesiä pois joko mikronkestävään astiaan tai kattilaan. Sulata juoksevaksi ja kaada juustokakkuseoksen joukkoon ohuena nauhana koko aika sekoittaen.
  5. Kaavi valmis juustokakkumassa vuorattuun vuokaan keksipohjan päälle, tasoita lusikalla tai palettiveitsellä ja nosta jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään (pakkasessa jähmettäessä reunoista tulee sileämmät). Kakku saa tekeytyä jääkaapissa/pakkasessa vähintään neljän tunnin ajan ennen vuoasta irroittamista.
  6. Irroita valmis juustokakku vuoasta, nosta jääkaappiin (jos juustokakku oli pakkasessa, anna sulaa n.2h).
  7. Valmista ganache; mittaa kulhoon suklaa ja voi. Kiehauta nopeasti kerma liedellä ja kaada kuuma kerma suklaan ja voin päälle. Anna seoksen olla rauhassa noin 3-5 minuuttia ja sekoita sitten, kunnes ganache on kauniin kiiltävän tasainen.
  8. Kaada jäähtynyt ganache kakun pinnalle, tasoita lastalla ja viimeistele kakun koristelu!

HUOM! Jos haluat tehdä isomman kakun (24cm) tuplaa koko resepti PAITSI keksipohjan ainesmäärä voi pysyä samana!

Kommentit (18)
  1. Todella suloinen ja taatusti herkullinen kakku. Tosi ajankohtainen, kuten myös Roosa nauha-keräys <3
    Toivotaan, että moni lähtee meidän kanssa keräykseen mukaan!

    1. kiitos <3 ja olen varma että lähtee! <3

  2. Eeva-Liisa Ala-Rantala
    5.10.2019, 12:43

    Mistä tuo kaunis kakkulapio?Huomaan,että tehty vanhasta hopea/uushopea lusikasta.

    1. Moi! Ostimme sen porvoosta, mutta esimerkisi Beloved by Brunou tekee niitä, ja heidän omiaan voi tilata verkosta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *