Helppo omenapiirakka (vegaaninen)
Ikinä ei voi olla liikaa omppuherkkuja, joten tässä teille helppo omenapiirakka resepti! Tämä piirakka on mehevä, ihanan kanelinen sekä tottakai täynnä omppua! Reseptiin ei tule lainkaan kananmunaa, joten tämä on myös vegaaninen. Ainekset sekoitetaan yhteen yhdessä kulhossa vatkaten, joten tiskiäkin tulee minimaalinen määrä. Aika hyvin, eikö?
Minä en tiedä miksi, mutta tykkään itse laittaa omppupiirakkaan aina myös ripauksen kardemummaa. Kardemumma on meillä sellainen mauste, että sitä laitetaan vähän kaikkiin piiraisiin ja muffineihin mitkä sisältää hedelmää tai marjoja. Se sopii niin monen kanssa. Mutta jos sinä et ole kardemummafani, jätä se vaan pois reippaasti! Tämä piiras on ihanaa heti lämpimänä (varsinkin jäätelön tai vaniljakastikkeen parina), mutta säilyy hyvänä huoneenlämmössä pari päivää tai jääkaapissa jopa viikon. Piiraan voi myös pakastaa, ja sulattaa jääkaapissa vaikkapa yön yli. Hätähousuna voi toki mikrottaakkin, milloin piiraan voi taas herkutella lämpimänä, noms!
Helppo omenapiirakka, ihanaa ja herkullisen omenaista. Tällä samalla piirakkapohjalla voit tehdä myös marjoista ja muista hedelmistä. Mansikkaa ja säilykehedelmiä emme suosittele, jotta mehevä piiraspohja varmasti kypsyy. Muutenkin jos käyttää oikein mehukkaita marjoja, voi ne pyöritellä kevyesti perunajauhossa ennen taikinaan lisäämistä. Perunajauho sitoo ylimääräistä nestettä, niin piirakka kypsyy helpommin.
Tämä resepti piti itse asiassa julkaista jo viime viikon puolella, mutta tänne iski syysflunssa ja meinattiin hukkua räkään ja nenäliinoihin hetken aikaa. No, flunssa on nyt selätetty ja leivonnat on jälleen käynnistetty. Seuraavana mielessä olisi halloween-herkut, mutta mitähän jännää sitä tälle vuodelle keksisikään… Jos sinulla on ehdotuksia, jätä ne kommenttikenttään tai laita meille vaikka viestiä instagramin tai facebookin kautta!
Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna
MUITA OMPPUHERKKUJA? Testaa mehevä omenakakku tai herkulliset omenavohvelit.
Helppo omenapiirakka
Ainekset (12 annosta)
- Taikina
- 4 dl
- erikoisvehnäjauhoja
- 1½ dl
- hienoa sokeria/ruskeaa sokeria
- 2½ tl
- leivinjauhetta
- 2 tl
- vaniljasokeria
- 1-2 tl
- hienoa kanelia
- ½ tl
- kardemummaa
- 3/4 dl
- rypsiöljyä
- 2½ dl
- kaurajuomaa/soijamaitoa
- 2 isoa tai 3 pientä omenaa (lohkottuna)
- Kauramuru
- 50 g
- kylmää margariinia
- ½ dl
- hienoa sokeria
- 1 dl
- erikoisvehnäjauhoja
- ½ dl
- isoja kaurahiutaleita
Tee näin:
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja valmistele piirasvuoka voitelemalla se huolellisesti. Jos käytät irtopohjavuokaa, suosittelemme vuoraamaan sen leivinpaperilla. Kuori ja viipaloi omenat lohkoiksi. Siirrä sivuun hetkeksi.
- Mittaa kaikki kaikki kuivat aineet kulhoon sekoita nuolijalla. Mittaa sitten joukkoon kaurajuoma ja öljy. Sekoita kunnes taikina on tasainen, älä ylisekoita.
- Kaavi nuolijalla vuokaan ja lisää pinnalle omenat.
- Mittaa taikinan teossa käytettyyn kulhoon vehnäjauhot, sokeri, voi ja kaurahiutaleet. Nypi käsin murumaiseksi ja ripottele sitten omenoiden pinnalle.
- Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia uunin tehosta riippuen. Piiras on valmis kun se on kullanruskea. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
- Tarjoile lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera!
Mitä on erikoisvehnäjauho?
Erikoisvehnäjauho (ainakin sunnuntailla ja myllyn parhaalla löytyy) on vehnän ydinosasta jauhettua jauhoa. Ominaisuuksiltaan sopii oikein hyvin piiraisiin, kakkuihin, kekseihin yms 🙂