Helpot mantelisarvet – Joulukalenteri luukku 14

Kaupallinen yhteistyö: Myllyn Paras

helpotmantelisarvet

mantelisarvet

Ajoittain tekee mieli tehdä jotain helppoa, ja niin syntyi nämä helpot mantelisarvet. Mantelisarvet tehdään tavallisesta torttutaikinasta ja mantelimassasta, ja maku on NIIN ihana. Me emme yleensä tee torttutaikinaa itse, vaan käytämme Myllyn Paras torttutaikinalevyjä ja ne sopi vallan mainiosti näihinkin mantelisarviin (uskoisimme että myös voitaikinasta onnistuisi). Torttutaikinasta tuli yllättävän lehteviä sarvia, ja ehdottomasti kokeillaan muutakin vastaavaa torttutaikinalevyjä hyödyntäen!

Jos kaipaat vaihtelua tavallisiin tähtitorttuihin, niin kokeile samalla paketin avauksella pyöräyttää pari tälläistä. Pakko myöntää, että kuvan mantelisarvet hävisivät pöydältä alta aikayksikön (näistä tuli ehkä Jonnan ikisuosikkeja). Perinteiset tähtitortut saivat meillä kyllä kilpailijan, ja näitä tehdä 100% varmuudella jouluksi. Kokeilimme myös yhdistää luumuhillon ja mantelimassan sarvien sisälle ja niistäkin tuli aivan ihania. Eli myös luumu-mantelisarvet onnistuu tällä tekniikalla. Tietty jos olet ihan perinteisten joulutorttujen ystävä, voit tehdä sarvet myös pelkällä luumuhillolla.

mantelisarvet

mantelisarvet

Teimme sarvet samaan tyyliin kuin croissantit, eli leikkasimme kolmioiksi, lusikoimme täytteen leveään päähän (halutessaan voi vähän levittää alaspäin) ja sitten käärimme leveästä päästä alaspäin. Tärkeintä on jättää saumakohta alaspäin, ettei sarvet aukea uunissa. Pinnalle voi halutessaan ripotella vähän mantelilastuja tai mantelirouhetta!

mantelisarvet

helpotmantelisarvet

Sellaiset vähän perinteisistä tähtitortuista poikkeavat jouluherkut tällä kertaa, nämä sopisi ihanasti myös aamiaispöytään. Mantelisarvet jää ainakin meillä pysyvästi joululeivottaviksi ja varmaan täytyy kokeilla näitä myös toisen hillonkin kanssa (ehkä vadelma?). Jos kaipaat lisää ihania jouluisia (ja muitakin) reseptejä, kurkkaa myös Myllyn Paras sivustolta.

Kymmenen luukkua jäljellä, niin se joulu tulla tupruttaa! Huomisen luukussa valmistetaan jälleen makeisia, ja vähän erikoisemmalla maulla! Ihanaa maanantaita kaikille!

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Helpot mantelisarvet

Ainekset (10 annosta)

1 pkt
Myllyn Paras torttutaikinalevyjä (500g)
1 pkt
mantelimassaa & luumuhilloa
1
kananmuna (voiteluun)
+ mantelilastuja/rouhetta
+ tomusokeria pinnalle
35 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

1. Nosta Myllyn Paras torttutaikinalevyt huoneenlämpöön pehmenemään vähintään 15 minuutiksi. Valmistele uunipelti leivinpaperilla ja esilämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Kun taikinalevyt ovat pehmenneet, kaulitse niitä vähän ohuemmiksi ja leveämmiksi. Leikkaa sitten kulmasta kulmaan viistoon, saaden kolmion.
3. Lusikoi kolmion leveään päähän mantelimassaa tai luumuhilloa (tai molempia) reilun teelusikallisen verran, voit levittää täytteitä vähän alaspäin. Rullaa sitten varovaisesti leveästä päästä ohueen muodostaen sarven. Huomioi että ”häntä” jää sarven alle, jotta sarvet ei aukea paistettaessa.
4. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja tai rouhetta. Paista 15-20 minuuttia, tai kunnes sarvet ovat kauniin kullanruskeita. Anna valmiiden sarvien jäähtyä hetki ennen tomusokerilla tomuttamista.
ruoka leivonta joulu makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *