Hämähäkinseitit

hämähäkinseitit

hämähäkinseitit

Seuraavana vuorossa herkkuvinkki, vai enemminkin tarjoiluehdotus? No, kutsui näitä miksi tahansa, niin nämä hämähäkinseitit on helppo herkku halloween-pöytään. Hämähäkinseitit tehdään suolatikuista ja valkosuklaasta (toki muutkin suklaat käy). Valmistus on tosi helppoa, vain suklaan sulattelua, suolatikkujen pilkkomista ja sitten pursottelua ja jääkaappiin jähmettymään. Näitä oli itse asiassa tosi hauska tehdä.

hämähäkinseitti

Ennen tehtiin enemmän tälläisiä koristeluvinkkejä perinteisen leivonnan sijaan (juurikin halloweenina). Ihan ensimmäisenä tulee mieleen nämä helpot kurpitsanaksut. Halloween hulluttelu on näköjään ollut vahvasti mukana blogissa jo yli viisi vuotta. Tälläisiä on kiva käyttää myös koristeena vaikka kakuissa jos ei sellaisenaan maistu. Mitä te herkuttelette halloweenina?

Lisää halloween-herkkuja ja tunnelmointia instagramissa @drjinna

Hämähäkinseitit

Ainekset (20 annosta)

+ valkosuklaata
+ suolatikkuja
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Pilko suolatikut haluamasi kokoisiin tikkuihin. Aseta ne leivinpaperille “tähdeksi”, yleensä yhteen seittiin tarvitaan 5-6 tikkupalaa.
  2. Laita sula suklaa pursotinpussiin ja pursota ensin pieni määrä suklaata “suolatikkutähden” keskikohtaan ja sitten ohuita nauhoja muodostaaksesi seittiä. Toista kunnes luulet, että hämähäkinseitti pysyy jähmettyessään kasassa.
  3. Laita seitit kylmään ja anna jähmettyä kovaksi ennen tarjoilua. Jos haluat seiteistä kestävämpiä ja sellaisia ettei ne sula helposti, voit temperoida suklaan tai käyttään candy meltsejä.

VINKKI! Laita leivinpaperi lautasen tai tarjottimen päälle, niin seitit on helppo siirtää kylmään pursottamisen jälkeen.

ruoka leivonta halloween makeiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *