Fariinimarengit

Marenkeja tulee tehtyä melkein kuukausittain, mutta meidän mielestämme parhaimman makuiset tuli tehtyä tällä kertaa fariinisokerista. Fariinisokeri tuo marenkeihin paahteista, vähän karamellista makua ja siksi nämä eivät kaipaa lainkaan makuaineita! Tosin fiilistelen että minttu-tai vaikkapa banaaniaromi voisi sopia mielettömän hyvin paahteisen maun kanssa! 😉 Jos etsit tavallista marenkireseptiä, suosittelemme kokeilemaan tätä.

Fariinimarengit ohje; (n.2 uunipellillistä);

300 g fariinisokeria
150g valkuaisia


1. Mittaa ainekset. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Laita uunivuokaan leivinpaperi ja kaada sokeri siihen. Odottele että uuni lämpeää oikeaan asteeseen ja laita sokerit uuniin. Lämmitä niitä noin 2-5 minutin ajan.
3. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset. Ne ovat valmiita kun voit kääntää kulhon toisinpäin ja vaahto ei valu.
4. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia (osa fariinisokereista ei ala sulaa lainkaan, mutta viisi minuuttia on maksimiaika uunissa), ota uunista. (ja aseta uunin lämpötila 90-100 asteeseen)
5. Pistä vatkain päälle ja kauho isolla lusikalla tai pienellä kauhalla sokeria valkuaisvaahtoon koko aika sekoittaen. Anna edellisen satsin aina sulaa joukkoon ennen seuraavan lisäämistä. Lisää kunnes kaikki sokeri on seassa. (jos sulaneet reunat ehtivät ruskettua tai jähmettyä, älä lisää niitä).
6. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes vatkaimet massasta nostaessa saat “marenkihuippuja” ja pyöritellessäsi marenkimassaa sormiesi välissä, et tunne isoja sokerikiteitä.
7. Kauho pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
8. Anna kuivua uunissa n. 40-60 minuuttiin. Varmista ettei marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista.

Vinkki! 40-60 minuutin kuivumisajalla marengeista tulee sitkeitä, jos tahdot rapeita marenkeja, suosittelemme pidentämään paistoaikaa.

Fariinimarengit sopii hyvin myös kaikkiin kesän juhlapöytiin vaikkapa gluteenittomaksi vaihtoehdoksi…tosin nämä on sen verran herkullisia, että maistuvat kaikille! 😉
-Dr.Sugar-
Kommentit (6)
 1. Ihanan näköisiä ja värisiä ja varmasti myös makuisia! Kokeiluun menee!

  1. Dr.Sugar/Jonna
   28.6.2017, 20:40

   Kiitos! Oli kyllä herkkua! 🙂

 2. Wau, mikä idea! Ja mitenpä ei ole itselle tullut mieleen kokeilla fariinisokerilla. Hyvä, että te viitoitatte tietä 🙂 Menee kokeiluun.

  1. Ollaan joskus tehty marenkikuorrute fariinisokerilla ja se oli todella herkullista 😊 tällä kertaa sitten ihan "perinteisiä" marenkeja 😉 tosi hyvää! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *