Ermine-kreemi

ermine-kreemi

Ermine-kreemi, eli toiselta nimeltään jauhokreemi saattaa olla monelle melko tuntematon täällä Suomessa. Alunperin ranskalaista alkuperää oleva kreemi sisältää roux-pohjan, eli yleensä jauhoista ja rasvasta (tässä tapauksessa sokerista ja maidosta) keitetyn vanukasmaisen pohjan, mikä sitten lisätään vaahdotetun voin joukkoon saaden ihanan ja kuohkean kreemin. Vähän samaa periaatetta käytetään kastikkeiden suurustamisessa, mutta kastikkeilta tämä kuorrute ei tosiaan maistu! 😀 Saatat ehkä ihmetellä vehnäjauhojen käyttämistä kuorrutteessa, mutta älä huoli, kun jauhot kypsennetään kyllä, joten mahanpuruja ei ole luvassa syömisen jälkeen.

Ermine-kreemi on hiukan vähemmän makea, kuin tavallinen voikreemi tai marenkivoikreemi, ja koostumus on myös hyvin erilainen, mutta huikean herkullinen. En oikein osaa edes kuvailla miltä kreemi maistuu… vähän kuin voikreemin ja kuohkean keksitaikinan yhdistelmältä. Samoja aineksia kummassakin kylläkin. Alunperin mm. red velvet kakussa käytettiin tätä kreemiä nykyisen tuorejuustokreemin sijasta. Mielenkiintoista!

ermine-kreemi

ermine-kreemi

Miltäs kuulostaa tämä kuorrute? Meillä ollut tämä pohdinnassa jo hetken aikaa, mutta toteutus jäi kuukausiksi taka-alalle joulukalenterin tekemisen takia. Nyt resepti löytyy vihdoin täältä blogistakin ja myöhemmin tänään näet mihin herkkuihin tämä kuorrute lopulta päätyikään. Jos kiinnostuit enemmän tästä kreemistä, löydät lisätietoa googlaamalla ermine buttercream tai heritage frosting (tai flour buttercream, rakkaalla lapsella on monta nimeä). Kurkkaa myös ihan tavallisen voikreemin sekä täyteläisen valkosuklaakreemin reseptit blogimme arkistoista.

Seuraathan meitä myös instagramin puolella @drjinna

Ermine-kreemi

Ainekset (12 annosta)

4 rkl
vehnäjauhoja
2½ dl
hienoa sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2½ dl
maitoa
225 g
voita (mielellään suolatonta)
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

  1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vehnäjauhot ja sokerit. Sekoita vispilällä sekaisin.
  2. Lisää sitten joukkoon maito, ja sekoita vispilällä kunnes kaikki on sekoittuneet keskenään.
  3. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä ensin koko aika vispaten. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehahtaa edelleen vispaten. Anna kiehua 1-2 minuuttia, kunnes seos on vanukasmaisen paksu. Siirrä sitten kulhoon ja peitä kelmulla, painaen kelmun seoksen pinnalle (se ei sula, älä huoli!). Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkamilla tai yleiskoneessa. Tässä menee noin viisi minuuttia. Lisää sitten joukkoon huoneenlämpöinen “vanukas” yksi ruokalusikallinen kerrallaan koko aika sekoittaen. Kaavi kulhon reunat nuolijalla.
  5. Vatkaa kuorrutetta kunnes se on kauniin kuohkea. Maista. Lisää tarvittaessa vaniljaa tai muuta makuaromia oman makusi mukaan. Tässä vaiheessa kreemin voi myös värjätä.
  6. Pursota tai levitä leivonnaisen pinnalle.

TÄRKEÄÄ! Kun keität vanukasseosta, sekoita KOKO AJAN. Seokseen ei kuulu tulla väriä eikä klimppejä. Seoksen väri on “hiukan harmaanvaalea”, riippuen millaista vaniljasokeria käytät.

HUOM! Tähän kreemiin sopii parhaiten suolaton voi. Suolatonta voita käyttäessä, lisää pieni ripaus suolaa kuorrutteeseen. Mikäli käytät normaalisuolaista voita, suolaa ei lisätä.

ruoka leivonta kakut leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *