Dippimixit

dippimixit

dippimixit

Dippimixit on hauska ja helppo viime hetken lahjaidea. Valmista haluamasi mausteseokset pikkuisiin purkkeihin tai pussukoihin ja kirjoita ohjeet mukaan. Sitten vaan lahjaksi dippien ja sipsien rakastajille (mitä me ainakin ollaan 100%)! Parasta näissä on se, että saat itse säädeltyä minkä verran makua pakkaat mukaan. Eikä suolaakaan tarvitse tunkea karmeaa määrää näihin. Me tehtiin kolme erilaista mausteseosta: taco, ranch ja italian. Yllättävän helppoa ja herkullista. Ja makuvaihtoehtoa on rajaton määrä. Suosittelemme kuitenkin aina lisäämään kuivattuja yrttejä, sillä niistä “irtoaa” parhaiten makua valmiiseen dippiin.

Meidän pikkuiset purkit on ostettu Flying Tigerista, ja niistä riittää kahteen dippikastikkeeseen. Purkit on uudelleenkäytettävät, joten lahjansaaja voi käyttää niitä vaikka maustepurkkeina. Yhtä hyvin jotkut pienet pakaste-tai sellofaanipussit toimisi. Tietenkin uudelleenkäytettävät purkit on aina ekologisin vaihtoehto. Hauska pakkausidea on myös koeputkilot, jos onnistut semmoisia käyttämättömänä löytämään (ainakin heurekan kaupassa yleensä on!).

dippimixit

dippimixit

Viime hetken pikalahjaideat on aivan parhaita! Joten jos sinulta puuttuu vielä lahjoja tai pää raksuttaa tyhjää, nämä dippimixit on hyvä ratkaisu siihen pulmaan. Testaa myös ihanat mausteöljyt sekä kotitekoisia makuaromeita. Itsetehdyt lahjat on minusta ihana tapa osoittaa että välittää. Me teemme yleensä makeisia tai granolaa tuttaville, tänä vuonna myös pyykkietikkaa ensimmäistä kertaa. Ostamme kyllä myös lahjoja, mutta tykkäämme myös tehdä niitä itse! 🙂 Käsityöt kunniaan tässäkin tilanteessa!

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Dippimixit: taco, italian & ranch.

Ainekset

Taco-dippimix
1½ tl
kuivattua persiljaa
1½ tl
sipulijauhetta
1 tl
kuivattua ruohosipulia
½ tl
chilijauhetta
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
jauhettua juustokuminaa
¼ tl
suolaa
Italian-dippimix
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
sipulijauhetta
¼ tl
paprikajauhetta
½ tl
sellerijauhetta
¼ tl
hienoa mustapippuria
¼ tl
sitruunasuolaa
Ranch-dippimix
2 tl
kuivattua persiljaa
1 tl
sipulijauhetta
1½ tl
kuivattua timjamia
¼ tl
valkosipulijauhetta
¼ tl
hienoa mustapippuria
¼ tl
sitruunasuolaa/suolaa

Tee näin:

  1. Sekoita dippimixit pienissä kupeissa ja purkita. Kirjoita purkkeihin myös ohjeet.
  2. Dippimixit tulisi sekoittaa noin kahteen purkkiin kermaviiliä/jogurttia tai jakaa kahteen osaan. Italian dippimix on vähän miedompi, joten se sopii paremmin yhteen kermaviiliin.
  3. Dippimixit tulisi sekoittaa kermaviiliin/jogurttiin vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

HUOM! Määrät on tietenkin vähän viitteellisiä, sillä makuja on monia. Jos kaipaat enemmän tai vähemmän makua, voit säädellä määriä oman maun mukaan.

ruoka lisukkeet kastikkeet joululahjaideat
Kommentit (2)
  1. Olisiko kuitenkin juustokuminaa, eli jeeraa, tacomausteseoksessa, vai todellako kuminaa?

    1. Äh, juurikin jeeraa! Tavan kuminalla voisi tosiaan tulla vähän talvisempi maku kuin tarkoitus on 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *