Dalgona suklaakakku (vegaaninen)
Dalgona on nyt ollut monien huulilla ja koska meidän taloudesta löytyy barista, onhan sekin tullut jo testattua. Päätimme kuitenkin jättää varsinaiset kahvireseptit muille ja keskittyä käyttämään Dalgonaa leivonnassa! Niinpä syntyi Dalgona suklaakakku! Kakku on herkullisen kostea ja täyteläinen ja täysin vegaaninen! Vaihtamalla jauhot gluteenittomiin, saat kakusta myös gluteenittoman!
Tämä kakku valmistuu helposti ja nopeasti, ja on näyttävä herkku vaikkapa äitienpäiväksi. Tarjoile tätä herkkua kahvin rakastajille! Raikkautta kakkuun voi tuoda lisäämällä pinnalle tuoreita hedelmiä tai marjoja. Voit halutessasi myös levittää pienen määrän hilloa dalgona-vaahdon alle tuomaan lisämakua (tosin makua tästä kakusta ei puutu). Jos juuri dalgona ei iske, mutta tahdot kokeilla suklaan ja kahvin yhdistelmää, kokeile tätä mokkasuklaakakkua!
Kuorrute on helppo valmistaa, ja siinä yhdistyy dalgona sekä kuohkea kermavaahto. Kakun voi kuorruttaa myös pelkällä Dalgonalla, tosin se on aika voimakkaan makuista! Jos teette äitienpäiväherkkuja resepteillämme, tägätkää meidät @drjinna tai jakakaa tägillä #drsugar, niin löydämme teidät! <3
Ihanaa viikonloppua ja onnea kaikille äideille!
Dalgona suklaakakku
Ainekset (12 annosta)
- Suklaakakku
- 3½ dl
- vehnäjauhoja
- 2½ dl
- hienoa sokeria
- ½ dl
- tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl
- ruokasoodaa
- 1 tl
- vaniljasokeria
- ½ tl
- suolaa
- 2½ dl
- kylmää kahvia (tai vettä/maitoa)
- 1 dl
- rypsiöljyä (sula margariini käy myös)
- Dalgona-kahvivaahto
- 2 rkl
- pikakahvijauhetta
- 2 rkl
- sokeria
- 2 rkl
- vettä
- 2 dl
- kasvivispiä (esim. kaura, soija)
- 1 rkl
- tomusokeria
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele 24 sentin irtopohjavuoka öljyllä. Voit halutessasi vuorata pohjan ja reunan myös leivinpaperilla, mikä helpottaa kakun irrottamista vuoasta.
- Sekoita kuivat ainekset yhteen kulhossa. Lisää sitten joukkoon nesteet ja sekoita huolellisesti sekaisin, kääntele kulhon reunat nuolijalla jotta varmasti kaikki ainekset ovat huolellisesti sekoittuneet. Älä ylivatkaa.
- Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
- Nosta valmis kakku jäähtymään pöydälle. Irroita se vuoasta.
- Valmista dalgonakahvi. Mittaa pikakahvijauhe ja sokeri kulhoon. Kiehauta vesi ja lisää muiden aineiden joukkoon.
- Vatkaa käsivatkaimella tai yleiskoneella, kunnes seoksesta tulee vaaleanruskea jämäkkä vaahto. Vaahto on valmis kun nostat vispilät joihin jää pehmeät vaahtohuiput. Aseta sivuun.
- Vaahdota vispi tomusokerin kanssa vaahdoksi ja lisää dalgona kahvi joukkoon varovasti joukkoon. Lisää vähän kerraallaan samalla maistellen, niin saat sopivan vahvuisen vaahdon. Jos dalgonakahvia jää, voit tehdä siitä itsellesi kahviannoksen lisäämällä mieluistasi maitoa joko lämpinänä tai kylmänä jäiden kera.
- Kaada kuorrute kakun päälle, levitä lusikalla ja koristele mieleiselläsi tavalla!