Dr. Sugar
Dr. Sugar

Suklaamokkakakku

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs Lila

Onko teillä suosikkimakupareja, sellaisia mitkä toimii vuodesta toiseen? Meidän mielestämme kahvi ja suklaa täydentävät toisiaan (ja hei, kahvin ja suklaan liittoon ollaan tutustuttu jo ihan lapsena mokkapalojen merkeissä!). Kahvin paahteisuus ja katkeruus yhdessä makean ja silkkisen suklaan kanssa piristää makuhermoja. Tulee vesi kielelle! Kahvi ja suklaa toimii loistavasti myös isänpäivän herkkupöydässä. Tämä mokkasuklaakakku on vaivaton tehdä ja siitä voi koristella juurikin haluamansa näköisen lahjaherkun isälle tai vaarille!

Koska meitä on täällä ruudun takana kaksi, päätimme keskittyä taloutemme kahvinkuluttajaan, minuun (Jinna tyytyy tuoksuttelemaan kahvinaromeja ja käyttämään sitä raaka-aineena leivonnassa juomisen sijaan). Kokeilimme Löfbergsin kahveja sekä itse nautiskellen että leivonnassa. Ilokseni huomasin tummapaahtoisen kahvin ystävänä että saimme kahta erilaista tummaa paahtoa. Mitä kahviin tulee, olen enemmän nautiskelija. Mitä tummempi paahto, sen parempi. Tummapaahtoinen Kharisma on pähkinäinen ja paahteinen (ja yllättäen oma suosikkini kahdesta), juuri sellainen nautiskelukahvi. Crescendo puolestaan erittäin tummapaahtoisena toimii maidon kanssa, cafe au laitin tapaan, pitkänä kahvina.

Reseptiä tehdessä halusimme miettiä ympäristöystävällisyyttä. Löfbergs on kestävän kehityksen lähettiläs, ja tukee kahvinviljelijäperheitä koulutuksineen ja taloudellisen tuen kautta, kun on aika siirtää kahvintuotanto seuraaville sukupolville. Lisää Löfbergsin kestävän kehityksen ja viljelijäperheiden tukemisen aatteista löydät täältä.

Teimme tämän kakun täysin ilman hävikkiä, sillä kakun pinnalla olevat kauniit suklaapallerot ovat tehty kakkupohjan ylijäämistä, jotka on pyöritetty yhteen tuorejuuston kanssa. Näin saimme kakun päälle ihanat syötävät koristeet. Lisäksi halusimme kakun pinnalle kaunista luonnollista väriä kuivatuista kukista ja tuoreesta timjamista! Isätkin tykkää kauniista kakuista! Ja suklaasta. Ja kahvista!

Suklaamokkakakku

Ainekset
( 10 Annosta )

2 dl
vettä
½ dl
valmista Löfbergs Kharisma kahvia
2½ dl
sulaa voita
½ dl
kaakaojauhetta
5 dl
hienoa sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
ruokasoodaa
2
kananmunaa
1 dl
piimää tai maustamatonta jogurttia
Kakkupalloihin
+ 2 rkl tuorejuustoa/jogurttia/hilloa
+ ½ dl kaakaojauhetta tai 150g sulaa suklaata
Kuorrute
225 g
voita (huoneenlämpöisenä)
6 dl
tomusokeria (jos löysää, lisää ½dl)
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 rkl
maitoa
1 rkl
valmista Löfbergs Kharisma kahvia
1 h 25 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
2. Mittaa toiseen kulhoon kuivat ainekset, sekoita haarukalla sekaisin ja mittaa sitten toiseen kulhoon nesteet ja vatkaa ne sähkövatkaimella sekaisin.
3. Vatkaa nesteet kahdessa erässä kuivien ainesten sekaan ja kaada sitten taikina pellille. Siloita ja paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
4. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta reunat pois, jätä ne sivuun. Leikkaa sitten pohja kolmeen osaan.
5. Lisää reunapaloihin 1-2 rkl tuorejuustoa ja möyhi niistä kiinteä massa. Pyöritä massasta pieniä palloja lautaselle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Valmista kuorrute.
6. Vaahdota voita käsivatkaimilla ja ala lisätä sen joukkoon vähitellen tomusokeria.
7. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin, lisää kaakaojauhe edelleen vatkaten, varo ettei kaakaojauhe pöllyä.
8. Lisää viimeisenä joukkoon maito ja kahvi. Vaahdota vielä noin minuutti.
9. Siirrä ensimmäinen kakkupohja tarjoilulautaselle. Jaa kuorrute tasaisesti kolmeen osaan jäähtyneen kakun väleihin ja pinnalle. Siloita lusikalla tai palettiveitsellä.
10. Pyörittele jähmettyneet kakkupallot sulassa suklaassa tai tummassa kaakaojauheessa, ja koristele suklaakakun pinta niillä ja muilla haluamillasi koristeilla. Meidän kakkumme pinnassa on kuivattuja kukkia ja tuoretta timjamia.
11. Siisti kakkulautanen mikäli siihen tuli sotkua ja tarjoile juhlapöydässä!
Vinkki! Lisää kahvimakua voit tuoda kostuttamalla kakkupohjia täyttövaiheessa pienellä määrällä valmista kahvia.
 
Kakku säilyy hyvänä noin kolmen-neljän päivän ajan kylmässä säilytettynä
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *