Birthday cake kuppikakut – Juhannuskalenteri luukku 11

birthdaycakekuppikakut

birthdaycakekuppikakut

Birthday cake kuppikakut? Saatat ehkä ensin miettiä mitä ihmettä, mutta birthday cake on jenkeissä maku kakuille ja kuppikakuille. Birthday cake on yleensä värikäs, ja saa lähes poikkeuksetta värinsä ja makunsa strösseleistä taikinan seassa. Sen lisäksi makua antaa yleensä vanilja (ja jossain tapauksissa manteli).

Suomesta ei saa mitään huikean räikeitä strösseleitä, mutta itse suosittelemme Meiran strösselisekoitusta, sillä se tuo taikinaan ihanan maun ja värit eivät myöskään ”vuoda” liikaa taikinaan, vaan antavat kauniita pisteitä valmiisiin kuppikakkuihin. Pinnalle pursotimme vaaleanpunaisen voikreemin, mutta mikä tahansa kreemi toimisi aivan yhtä hyvin näissä. Jos haluat esimerkiksi taittaa taikinan makeutta, voit kuorruttaa kuppikakut tuorejuustokreemillä.

birthdaycakekuppikakut

birthdaycakekuppikakut

Birthday cake kuppikakut sopii vaikkapa näin kesäkuun kunniaksi pride-juhlintaan. Onhan kesäkuu virallisesti pride-kuukausi (vaikkakin tänä vuonna perinteinen kulkue on siirretty syyskuulle!). Tietty sopiihan nämä vuoden ympäri kaikkeen värikkääseen juhlintaan muutenkin 🙂

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Birthday cake kuppikakut

Ainekset (8 annosta)

Taikina
1 dl
öljyä
1 dl
hienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
valkuaista
½ dl
ranskankermaa/jogurttia
2 dl
jauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
3 rkl
strösseleitä
Kuorrute
125 g
voita (huoneenlämpöisenä)
4½ dl
tomusokeria
2 rkl
maitoa
1 tl
vaniljasokeria
+elintarvikeväriä ja strösseleitä
45 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa samalla muffinipelti muffinivuoilla.
  2. Mittaa kulhoon öljy ja sokerit. Sekoita yleiskoneessa tai sähkövatkaimella hetki.
  3. Lisää sitten joukkoon valkuaiset ja ranskankerma (tai jogurtti). Sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää sitten joukkoon jauhot, leivinjauhe sekä suola. Sekoita vain kunnes ainekset on sekaisin, älä ylivatkaa (jos taikina tuntuu todella nestemäiseltä, voit lisätä vielä ruokalusikallisen jauhoa lisää). Lisää viimeisenä strösselit, kääntele ne joukkoon varovaisesti.
  5. Annostele taikina noin kahdeksaan muffinivuokaan ja laita uuniin paistumaan 15-20 minuutiksi. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
  6. Nosta valmiit muffinit jäähtymään pöydälle ja valmista sillä aikaa kuorrute.
  7. Mittaa kulhoon voi ja vatkaa sitä hetki, kunnes se muuttuu vaaleaksi. Lisää sitten joukkoon tomusokeri pienissä erissä, kunnes kuorrute on kuohkeaa. Lisää viimeisenä maito sekä vanilja ja vaahdota vielä pari minuuttia, lisää tässä vaiheessa väriaine.
  8. Kaavi kuorrute tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien pinnalle. Viimeistele strösseleillä.

HUOM! Tämä satsi on pieni ja saimme siitä itse kahdeksan keskikokoista muffinia kun täytimme ne reilu puoleen väliin. Jos taikina tuntuu tekovaiheessa liian löysältä (riippuu vähän jauhoista), voit huoletta lisätä sitä 1-2 rkl lisää.

Voit korvata öljyn voilla ja laittaa kahden valkuaisen sijasta yhden kananmunan, mutta silloin taikinasta tulee vähän ruskeampi ja ei ihan yhtä pehmeä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *